Új magánrepülő tűnt fel a Liszt Ferencen, Matolcsy Ádám és köre szokták használni

POLITIKA
2021 július 12., 04:54
photo_camera Képünk illusztráció, ez egy hasonló Bombardier Challenger 601-es.

Tényfeltáró cikkben mutatja be a 24.hu azt a nemrég felújított, 9 személy szállítására alkalmas, Bombardier gyártmányú magánrepülőt, ami idén tavasszal tűnt fel a Liszt Ferenc repülőtéren. A gépet ugyanaz az osztrák International Jet Management GmbH nevű cég üzemelteti, mint azt a másik Bombardiert, amit Mészáros Lőrinc és családtagjai, illetve Orbán Viktor körének más tagjai szoktak használni. A cég specialitása, hogy az általuk üzemeltetett repülőket nem lehet a valós tulajdonosuk nevéhez kötni.

A 24.hu cikke szerint ezt a magyar színtéren új gépet megjelenése óta többször is Matolcsy Ádám, a jegybankelnök Matolcsy György pár év alatt milliárdossá lett fia és baráti köre használja. Matolcsy Ádám a lap kérdésére nem tagadta, hogy rendszeresen használja a gépet, de azt állította, hogy az semmilyen konstrukcióban nem az ő tulajdona.

Matolcsy a nyilvánosság előtt akkor lett nagyvállalkozó, amikor az apja által vezetett jegybank növekedési hitelprogramjának kölcsönéből megvette a veszprémi bútorgyárat.

A Matolcsyék által rendszeresen használt magánrepülő Olasz- és Franciaország mellett a legtöbbször a görög Mikonosz szigetén járt, egy ottani útjáról hazatérve a 24.hu-nak júniusban sikerült lefotóznia Matolcsy Ádámot és barátnőjét. A gép tulaja az eset után letiltatta a Bombardier nyomon követhetőségét az erre szakosodott weboldalakon.