Bolsonaro csuklásából bélelzáródás lett

külföld
2021 július 15., 08:25

Szerda este még arról szóltak a hírek, hogy Jair Bolsonaro brazil elnököt azután szállították kórházba, hogy több mint tíz napja csuklik, az MTI viszont már azt írja, Bolsonarót bélelzáródás miatt kezelik egy Sao Paulo-i magánkórházban.

photo_camera Jair Bolsonaro július 13-án Fotó: DIDA SAMPAIO/Agência Estado via AFP

A kórház orvosi csapata egyelőre csak annyit közölt, „a klinikai, laboratóriumi és képalkotó vizsgálatokat követően az elnök egyelőre kórházban marad”, illetve hogy „további vizsgálatokra” van szükség, hogy megtudják, szükség lesz-e sürgősségi műtétre.

A 66 éves Bolsonarót először a brazil hadsereg fővárosi kórházába szállították, ahol „elővigyázatosságból intubálták", innen szállították át a Sao Paulo-i Congonhas repülőtérre, ahonnan mentővel vitték a helyi Vila Nova Star kórházba.

Az elnök a múlt héten beszélt először csuklási problémáiról egy fogászati implantátum behelyezését követően. Amióta a 2018 szeptemberi elnökválasztási kampány közepén egy merénylő hasba szúrta, Jair Bolsonaro már hat műtéten esett át, ebből öt az emésztőrendszerét érintette. 2020 júliusában koronavírusos lett, de csak enyhe tünetekei voltak, és akkor nem kellett kórházba szállítani.

A mostani kórházi kezelésére a brazil belpolitikai válság közepén került sor, miután korrupciós vádak merültek fel a brazil kormánynak a koronavírus-járvány kezelése érdekében kötött szerződéseivel kapcsolatban. (MTI)