Britney Spears új ügyvédje felszólította az énekesnő apját, hogy mondjon le a gondnokságról

jog
2021 július 15., 04:19

Egy újabb meghallgatáson a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságon Brenda Penny bíró szerdán engedélyezte Britney Spearsnek, hogy saját maga választhassa meg ügyvédjét. A meghallgatáson az énekesnő elsírta magát, amikor gondnokságáról beszélt, utóbbival kapcsolatban a „kegyetlen” jelzőt használta.

Spears az ügyvédjének Mathew Rosengartot fogadta fel, aki azonnal felszólította az énekesnő apját, Jamie Spearst, hogy mondjon le lánya felügyeleti jogáról.

„Az apámat még ma el kell távolítani a helyéről” – mondta Spears, hozzátéve, hogy szeretné, ha vádat emelnének ellene bántalmazás miatt. Arról is beszélt, hogy szeretné, ha azonnal megszűnne felette a gondnokság, de azt nem szeretné, ha ehhez újabb „hülye” értékeléseken kéne keresztülmennie, mert nem szeretne egy újabb olyan alkalmat, amikor „mások milliomodszorra is megkérdőjelezik az intelligenciámat”.

photo_camera Britney Spears szabadságáért demonstrálók július 14-én Los Angelesben Fotó: EMMA MCINTYRE/Getty Images via AFP

Most is elmondta, hogy rengeteg dologban korlátozzák, például nem engedik neki hogy kávét igyon vagy hajvitamint szedjen. Állítása szerint a gondnokság első éveiben attól félt, hogy meg fogják ölni, mert folyamatosan túldolgoztatták és túlterhelték.

Jamie Spears ügyvédje, Vivan Thoreen jelezte a bíróságon, hogy Spears apja nem fog lemondani lánya felügyeletéről, és hogy ő mindig is lánya érdekeit tartotta szem előtt. Azzal abban azonban Thoreen is egyet értett, hogy ki kell vizsgálni mindazt, amivel Britney Spears a június 23-i meghallgatáson vádolta az apját.

Britney Spears 2007-ben kapott idegösszeroppanást, 13 éve él apja felügyelete alatt, a gondnokságról és annak körülményeiről június 23-án egy nyilvános meghallgatáson beszélt a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságon, ahol elmondta, szabadulna Jamie Spears gondoksága alól. A meghallgatáson derült ki az is, hogy Spearst a saját, számára kirendelt ügyvédje sem tájékoztatta arról az elmúlt 13 évben, hogy egyébként bármikor jelezhetné a bíróság felé, hogy nem szeretné, ha az apja lenne a gondnoka.

Az énekesnő az elmúlt években nem férhetett hozzá 60 millió dolláros vagyonához, elmondása szerint nemcsak az Instagramon közzétett videói tartalmáról, de arról sem dönthetett, felújíthatja-e a konyháját. Állítása szerint nem engedték, hogy összeházasodjon barátjával, hogy újra gyereket vállaljon, még orvoshoz sem engedték, hogy eltávolíthassa a fogamzásgátló spirálját. (AP)