Ungár Péter vs. vasi kormánymédia: „Legalább legyen bennük annyi férfiasság, hogy buziznak egy rendeset”

POLITIKA
2021 július 15., 17:31

Ungár Péter, az LMP képviselője a Vas megyei 1-es választókörzetben indul az ellenzéki előválasztáson, emiatt sokat szerepel mostanában a szombathelyi médiában. A kormánypárti orgánumok pedig nem tudják kihagyni, hogy ne utalgassanak a képviselő szexuális orientációjára.

A szombathelyi Rádió 1-hez tartozó frisss.hu például úgy bűvészkedett a címadással, hogy a „nagy meleg” jelzős szerkezet Ungár neve mellé kerüljön. A szövegben azt írták, arról a „pikáns témáról” akarták volna kérdezni a fórumán, hogy mit szól hozzá, hogy a Jobbik is megszavazta a kormány által pedofiltörvénynek nevezett, homofób módosítókkal telepakolt szabályozást.

photo_camera Fotó: frisss.hu

A helyi ellenzéki vezetést rózsaszín-sárga hátteres posztokkal lejárató „Szombathelyi tények” Facebook-oldal is sokat foglalkozik vele. Legutóbb azt írták az arcképe fölé, hogy „egy elkóborolt budai milliárdos vagyok, aki ráadásul homoszexuális is”, mintha ezt ő állította volna magáról a bemutatkozó szórólapján, és mintha a saját nemi identitásából csinálna kampánytémát.

link Forrás

Pedig Ungár pont a fideszes média ráaggatott jelzőit idézte a szórólapján, amik önmagukban ugyan igazak, de szerinte semmi közük a politikai tevékenységéhez.

photo_camera Ungár szórólapja

Ungár szerint most mintha központi jóváhagyás érkezett volna, hogy „a buziságot fel kell használni” a kampányban, de ez önmagában nem új fejlemény. A Szombathelyi Hírlap 2019-ben azt írta Ungár, Nemény András és Czeglédy Csaba arca mellé, hogy „Túl a barátságon”.

photo_camera Fotó: Ungár Péter/Facebook

Tavaly a Vasi Srácok Facebook-oldalon szivárványos unikornison lovagló macskával mémesítették. Ungár szerint ez aranyos volt.

link Forrás

Ungár szerint a kampány nem nagyon működik, legalábbis nagyon kevés negatív visszajelzést kap emiatt a választóktól, és nem is gondolja, hogy érdekelné őket, meleg-e, vagy sem.

Nemcsak Ungár esetében, amúgy is homofób tempóra kapcsolt a kormánypárti média a törvény elfogadása óta. A Dunántúli Napló nemrég azzal a címlappal jelent meg, hogy „a gyerekeket sem kímélik már a homoszexuálisok”.