Kilépett a hódmezővásárhelyi Fidelitas egyik vezetője, akit a hírek szerint marihuánatermesztés miatt fogtak el

POLITIKA
2021 július 16., 15:47

„Mivel a kialakult helyzetből politikai ügyet próbálnak kreálni, ezért az érintett tagtársunk a mai napon kilépett a helyi szervezetünkből, mivel nem akar ártani közösségünknek”

- írja a hódmezővásárhelyi Fidelitas a Facebookon.

A közleménnyel arra a délelőtti hírre reagáltak, ami szerint a szervezet egyik vezetőjét marihuána termesztése miatt fogták el a rendőrök.

Az elfogásról szóló rendőrségi közlemény a Telex.hu cikke szerint azután jelent meg kedden a Police.hu oldalon, hogy a portál újságírói azt kérték a hódmezővásárhelyi rendőrségtől, erősítsék meg az értesüléseiket, hogy őrizetbe vettek egy F.J. monogramú férfit, aki a helyi Fidelitas alelnöke. A rendőrség válasz helyett kitette a közleményt, amelyben azonban monogram nem szerepel, és a Fidesz ifjúsági szervezetéről sincs szó. Márki-Zay viszont a helyi tévének adott interjújában azt mondta, hogy bizony a Fidelitas egyik vezetőjéről van szó.

A hódmezővásárhelyi Fidelitas közleménye szerint az érintett személy áll a vizsgálat elé. Az is hozzáteszik, hogy a Fidelitas „minden bűncselekményt elítél, álláspontunk szerint mindenkinek vállalnia kell tetteiért a felelősséget”.