Bolsonarót kiengedték a kórházból

külföld
2021 július 19., 06:14

Jair Bolsonaro brazil elnököt négy nappal ezelőtt szállították kórházba, az első információk szerint azért, mert tíz napja folyamatosan csuklott, majd kiderült, hogy valójában bélelzáródása van.

„Csak Isten távolíthat engem el abból a székből”

– mondta Bolsonaro a hivatalára utalva, amikor elhagyta a kórházat. Hozzátette, már az első napon haza akart menni, de nem engedték, és reménykedik abban, hogy napokon belül már grillezett bordákat fog enni.

photo_camera Jair Bolsonaro július 18-án, miután kiengedték a kórházból Fotó: AMAURI NEHN/NurPhoto via AFP

Amióta a 2018. szeptemberi elnökválasztási kampány közepén egy merénylő hasba szúrta, Jair Bolsonaro már hat műtéten esett át, ebből öt az emésztőrendszerét érintette. 2020 júliusában koronavírusos lett, de csak enyhe tünetei voltak, és akkor nem kellett kórházba szállítani. A mostani kórházi kezelésére a brazil belpolitikai válság közepén került sor, miután korrupciós vádak merültek fel a brazil kormánynak a koronavírus-járvány kezelése érdekében kötött szerződéseivel kapcsolatban.

Utóbbira is reagált most, és visszautasította a vádakat, miszerint egészségügyi minisztere nyerészkedett volna a vakcinabeszerzéseken. (BBC)