Egy bárányos mesekönyv miatt vették őrizetbe Hongkongban a beszédterapeuták szakszervezetének vezetőit

agybaj
2021 július 22., 11:31

A beszédterapeuták szakszervezetének öt vezetőjét vették őrizetbe Hongkongban csütörtökön azzal a gyanúval, hogy lázító gyerekkönyvek kiadásával és terjesztésével akartak gyűlöletet és erőszakot szítani a kormányzat ellen.

photo_camera A lázító mesekönyvek Fotó: DANIEL SUEN/AFP

Hongkongban őrizetbe vették a Hongkongi Beszédterapeuták Általános Szakszervezetének elnökét, elnökhelyettesét, titkárát, kincstárnokát és egyik bizottsági tagját, amiért kiadtak három, gyerekeknek szóló képeskönyvet, amelyekben a hongkongi kormányellenes tüntetéseken elkövetett „gonosztetteket” próbálták szépíteni. A South China Morning Post rendőrségi forrására hivatkozva azt írja, a könyvekben „azt a tizenkét szökevényt is dicsőítették”, akiket 2020-ban a kínai parti őrség fogott el, amikor megpróbált Tajvanra menekülni.

A szakszervezetet olyan gyerekkönyv-sorozat tette ismertté, amiben egy bárányok lakta falu küzd a betolakodó farkasok ellen. Az egyik könyvben szerepel egy történet egy bárányról, aki megpróbált elszökni az üldöztetés elől, de a farkasok falujában fogságba esett. Egy másik történet arról szól, hogy a bárányoknak maguknak kellett megvédeniük a falut azután, hogy a pásztor távozott. A szakszervezet mesemondó eseményeket is szervezett öt és nyolc év közötti gyerekeknek.

Azzal gyanúsítják őket, hogy „aljas és különösen gonosz” szándékkal terjesztettek tévhiteket és szítottak gyűlöletet. (MTI)