Szilágyi Áron történelmet csinált, háromszororos olimpiai bajnok

  • Szilágyi Áron győzött a férfi kard döntőjébe, így háromszoros olimpiai bajnok. Ilyen teljesítményt még soha, senki nem ért el előtte férfi kardvívásban.
  • Valter Attila feladta a férfi országúti kerékpárosok igen kemény és színvonalas mezőnyversenyét, de becsületből betekert a célba.
  • Elkezdődtek az úszás előfutamai, a 32 éves Verrasztó Dávid remek versenyzéssel, a megyedik idővel jutott be a 400 méteres vegyesúszás döntőjébe.
július 24., szombat 12:32

Salim Omár ötödik lett

Nagybátyjához, Salim Józsefhez hasonlóan Salim Omár is olimpiai ötödik helyet szerzett tékvandóban. A fiatal magyar tehetség a bronzmeccset 46-16-ra vesztette el koreai ellenfelével szemben.

július 24., szombat 12:26

Nem lesz meg bronz Salim Omárnak

A második harmad végén koreai ellenfele óriási előnnyel, 38-15-re vezet.

Fotó: JAVIER SORIANO/AFP
július 24., szombat 12:25

Szilágyi Áron olimpiai bajnok!

Forrás: Eurosport

Ezután Samele kicsit összeszedte magát, előbb ő fogott jól tempót, majd egy védés-visszavágással tette szorosabbá a meccset, 12:7 volt ekkor az állás Szilágyi javára. Majd lábbal kivédekezte az olasz rohamát, és fordulásból végigvitte a saját támadását. 13:7.nél Samele védeni próbált, de Szilágyi kikerülte a pengéjét, majd egy második szándékú támadással bevitte a győztes találatot is.

Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP
július 24., szombat 12:23

Szilágyi hatalmas lendülettel kezdte a második felvonást

A szünet után Szilágyi kezdett jobban, előbb jól fogott tempót, aztán egy parád-riposzttal öt találatra növelte előnyét. Ezután egy nagyon szép akció következett. Szilágyi az első támadását elvágta, az olasz ellentámadásába viszont fantasztikus tempóban vágott bele, egylámpás találattal máris 11:5 volt a javára.

július 24., szombat 12:20

A szünetben 8:5 Szilágyinak

Samele egy újabb támadása lett rövid, Szilágyi megszerezhette a támadás jogát, és máris 6:1-re vezetett. Aztán a klasszikus Szilágyi akcióval 7_1-lett. Ezután az olasz pillanatai jöttek, előbb egy direkt támadással megelőzte Szilágyi második szándékúját, majd egy védés-visszavágással 7:3-ra alakította az állást. Aztán még szerzett két tust az olasz, de Szilágyi bevitte a nyolcadik találatát, szünet.

Fotó: MOHD RASFAN/AFP
július 24., szombat 12:17

Villámkezdés után biztosan vezet Szilágyi

Szilágyi szerezte az első találatot egy direkt akcióból. Utána egy védés-visszavágással - amit az amerikai vívószaknyelvben csak "The Hungariannek" hívnak, a második találatot is megszerezte. Hasonló lendülettel folytatta, pillanatokon belül 4:1 lett az állás a javára, amikor Samele röviden vágta ki magát. Egy újabb egylámpás után már 5:1-re vezetett.

július 24., szombat 12:13

Kezdődik a férfi kard döntője, Szilágyi Áron a pástra lépett

Most érkezik az olasz Luigi Samele.

július 24., szombat 12:11

Két magyar egyszerre harcol mindjárt az éremért

Miközben Szilágyi Áron a férfi kard döntőjét vívja, a vigaszágon vitézkedő mindössze 18 éves tékvandós Salim Omár bronmeccsen fog küzdeni dél-koreai ellenfelével.

július 24., szombat 11:47

Íme Verrasztó Dávid remek 400 vegyes előfutama, ami a döntőbe repítette

Ilyen klasszul úszott a 32 éves magyar:

forrás: Eurosport

július 24., szombat 11:45

Nézd meg Szilágyi Áron elődöntőjének hajráját, benne az ellenfele által erősen vitatott tussal!

Íme Szilágyi elődöntője 13-13-tól:

forrás: Eurosport

július 24., szombat 11:38

Csak negyedik lett előfutamában Hosszú Katinka, de döntős

Forrás: Eurosport

Két magyar is ott lesz a női 400 vegyes döntőjében. Mihályvári-Farkas Viktória után ugyanis Hosszú Katinka is megfelelő időt úszott az előfutamában, a két magyar a hatodik és hetedik legjobb idővel döntős.

Fotó: OLI SCARFF/AFP
július 24., szombat 11:31

Elindult Hosszú Katinka futama

400 vegyesen.

július 24., szombat 11:30

Szezációsat hajrázott a 17 éves Mihályvári-Farkas Viktória

A fiatal magyar tehetség mellen feltámadt, gyorson parádézott és egy századdal maradt csak el a másodiktól. Az idejével meglehet a döntő!!!

Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA
július 24., szombat 11:27

Mihályvári-Farkas Viktória futama elindult 400 vegyesen

Az Eb-ezüstérmes magyar az elején eléggé lemaradt, de remekül hajrázik.

július 24., szombat 11:13

Koszovó olimpiai aranyat nyert női dzsúdóban és ez nem is az első volt nekik

Koszovó egészen frissen alakult ország és igen kicsit, így óriási bravúr, hogy máris van aranyérmük a tokiói olimpián, a 48 kilós Distria Krasniqi ugyanis az imént győzött női dzsúdóban a japán favorit ellen. A házigazdák a következő döntőben, a 60 kilós férfiaknál, Naohisa Takato révén mégis megszerezték az első aranyérmüket. Krasniqi aranya Koszovó második olimpiai elsősége: 2019-ban indulhattak először és egyből szereztek egy bajnoki címet, szintén női dzsúdóban, az 52 kilós kategóriában, Majlinda Kelmedi révén, aki egy olimpiával azelőtt még albán színekben lett helyezetlen.