Milák Kristóf olimpiai rekorddal aranyérmes

  • Megvan a magyar csapat második aranyérme
  • Milák Kristóf óriási fölénnyel megnyerte a férfi 200 méteres pillangót, Kenderesi Tamás 4. lett
  • A férfi kardcsapat az elődöntőben kikapott az olaszoktól, így a bronzéremért vívhat
  • A női vízilabdázók hatalmas bravúrral megverték az Egyesült Államokat
2021 július 28., 12:06

Nyolcadik helyen döntőbe jutott a női 4x200-as gyorsváltó

Saját futamukban a negyedikek lettek, a másikból is csak négy csapat úszott jobb időt.

2021 július 28., 12:00

Így ünnepelték a kardozók a nyertes bronzmeccset

Decsi Tamás, Szatmári András és Gémesi Csanád ugrott Szilágyi Áron nyakába a csapatgyőzelmet hozó pont után. Bővebben a bronzmeccsről itt írtunk.

via Eurosport

2021 július 28., 11:36

Dél-Korea nyerte a férfi kard csapatversenyt

A döntőben leiskolázták az olaszokat. A vége 45:26 lett, és csak a második asszóig volt szoros. Akkor az egyéniben meglepetésre már a nyolc között kieső világbajnok, Oh Szangkuk 5:0-ra lépte le Aldo Montanót, és a koreaiak innen már nem néztek vissza, az olaszok a negyedik csörte után 13 tusnál nem kerültek közelebb.

2021 július 28., 11:33

Mindjárt úszik a női 4x200-as gyorsváltó

Az első futam eredményei alapján, ha a magyarok hozzák a nevezési idejüket, akár meg is lehet a döntő.

2021 július 28., 11:30

Cseh László továbbjutott, Kós Hubert lecsúszott az elődöntőről

A férfi 200 méter vegyesúszásban. Cseh a negyedik futamban a második helyen végzett, Kós a hatodikban a hetediken.

photo_camera Fotó: OLI SCARFF/AFP
2021 július 28., 11:23

Tóth könnyekig meghatódva nyilatkozott győztes bronzmeccse után

"Leírhatatlan. Leírhatatlan" - mondta a könnyeivel küzdő Tóth, aki mindenkinek megköszönte a segítséget. "Nem tudom, hogy történt ez az egész. Katarzis volt az egész napom. Vér és verejték volt az ára, de nem akarom, hogy ennek a napnak vége legyen" - mondta a rendkívül boldog bronzérmes. "Az egész meló összeállt a mai napra. A 21 év, amit végigküzdöttem, hogy meglegyen az a nyavalyás olimpiai érem is" - mondta.

2021 július 28., 11:13

Tóth Krisztián bronzérmes a -90 kilogrammos súlycsoportban judóban

Már egy perc se volt hátra a meccsből, amikor a bíró megadott egy vazarit Igolnyikovnak. Ez nagyon rossz helyzetbe hozta Tóthot, akit kétszer már meg is intettek. Szerencséjére a videózás után visszavették az orosz pontját. Aranypontért mentek, Tóthnak kellett aktívabbnak lennie, mert a harmadik intés neki már a meccs végét jelentette volna. Ezt Igolnyikov tudta is, inkább csak rombolni próbált. Tóth ment előre, sokat próbálkozott lábra, de az orosz ügyesen bújt ki a gáncsokból. Tóth ezután egy váldobással mintha a hátára dobta volna az oroszt, de videózás után se ítéltek pontot a javára. Nagyot küzdött a két judós, folyamatosan kontrázták egymás támadásait. Már negyedik perce tartott a meccs, amikor Tóth egy válldobás után át tudta forgatni az oroszt, és megszerezte a bronzérmet.

Tóth Krisztián hatalmasat küzdött.
photo_camera Fotó: FRANCK FIFE/AFP
2021 július 28., 11:02

Tóth Krisztián a bronzért küzdhet

Megnyerte vigaszágas meccsét, így a bronzért mehet az orosz Mihail Igolnyikov ellen.

2021 július 28., 10:50

Telegdy Ádám és Békesi Eszter is csak az ötödik lett az előfutamában

Ezzel biztosan lemaradnak az elődöntőről férfi 200 m háton és női 200 méter mellen.

2021 július 28., 10:13

Magyarország bronzérmes férfi kard csapatban

Borzalmas csörte volt, de Szilágyi öt találat előnyt meg tudott őrizni

Hartung találatával kezdődött a "döntő" asszó. A német nagyon felpörgött, persze nagyon mást nem is tehetett. Zsinórban hat találatot is szerzett, mire végre Szilágyinak sikerült találnia. Ez megnyugtatta, a következőre egy klasszikus Szilágyi-tus jött, rendkívüli robbanékonyságát kihasználva ő tudott jobban robbantani második szándékból. Ezután rövid lett a támadása, így újra Hartung szerzett találatot. Egy együttesnek látszó akció után Hartung kikérte a videót, a zsűri pedig igazat adott neki. Szilágyi nem nagyon tudott mit kezdeni a teljesen felpörgött Hartunggal, aki négy találatra csökkentette az előnyt 43:39-nél. Szilágyi egyre idegesebb volt, két parád után is azt reklamálta, hogy talált. Valójában nem. Hartung a csörtén belül már 14:3-ra vezetett ellene, de ekkor Szilágyi vonallal felszúrta, így már csak egy találatot kellett szereznie. Ez végül egy egylámpás lett, sikerült véget vetnie ennek a borzalmas csörtének, Magyarország bronzérmes.

Szilágyi Áron és Szatmári András ölelkeznek, Gémesi Csanád ugrik a nyakukba, Decsi Tamás melegítőben érkezik a rakásra a magyar csapat győzelme után. Németország legyőzésével 25 év után újra érmet szerzett a férfi kardcsapat.
photo_camera Fotó: MOHD RASFAN/AFP
2021 július 28., 10:03

14 tus előnyből kezdődik az utolsó asszó

Szatmári következett, de most kicsit álmatagabban: elsőre lemaradt lábbal, majd késve indított. Harmadjára viszont egy egylámpással megérkezett a csörtébe, majd egy parád-riposzttal folytatta, nagyon szép akció volt az utóbbi. A következő akcióját Hübers védte, majd kétszer is megütötte Szatmári pengéjét, akinek még tempót se sikerült fognia. Következőre viszont sikerült átvennie a német támadását, A következő akciója viszont rövid lett, a német egylámpással szépített. Szatmári ezután egy ütés-vágással bevitte negyedik találatát is, de a csörtét ezután még nem sikerült lezárnia, Hübers kétszer is végigkergette a páston, Szatmárinak meg nem sikerült pengét fognia. A következő akcióban viszont már igen, az átvett támadást pedig be is fejezte. 40:26, Szilágyi 14 tus előnyből kezdheti az utolsó asszót.

2021 július 28., 09:57

Gémesi szépen fejezte be

A hetedik asszóban a német Wagner szerezte az első találatot, de Gémesi gyorsan felelt rá egy szépen végig vitt akcióval. A következő támadását viszont Wagner szekonddal védeni tudta. Erre Gémesi is parád-riposzttal felelt, védte a német fejvágását, majd áthúzott Wagner hasán. Majd a következő akciót is ő fejezte be, ezután pedig lekergette a pástról a vonalban védekező Wagnert, akit ezért büntetőtussal sújtottak. Wagner két találata után, amiből a második vitatható volt, Gémesi indított. A zsűri együttest ítélt, de Gémesi kikérte a videót. Igaza volt, amit a visszanézés után a zsűri is belátott. Gémesi nagyon szépen vívott a bronzmeccsen.

photo_camera Fotó: MOHD RASFAN/AFP
2021 július 28., 09:50

Szatmári nagyon belelendült

Ahogy mindig, most is a magyarok szerezték az első tust, Szatmári kétszer is gyorsabban tudott indítani. A következő akcióban előbb elvágta magát, de utána lábbal sikerült kivédekeznie a német ellentámadását, és egy lámpás találattal növelte tovább az előnyt. Hartung a következő akcióban egyet faragni tudott belőle, de aztán Szatmári megint lábbal védte a német akcióját, és befejezte az átvett támadást. Majd egy parád-riposzttal lezárta a csörtét. 30:16.

2021 július 28., 09:48

Szilágyi is növelni tudta az előnyt

Szilágyi ott folytatta, ahol Gémesi abbahagyta, így már tíz találat volt a magyar előny. Utána hiába próbálta megütni a támadó német pengéjét, Wagner szépített. Szilágyi két gyors tussal válaszolt erre. A következő támadását Wagner hárítani tudta, és sikerrel vágott vissza. A következő akcióban Szilágyi ugrásból próbált szekonddal ütni, de Wagner visszahúzta a pengéjét, így ő adhatott tust. Aztán megint Szilágyi, majd újra Wagner jött, végül Szilágyi egy szép egyenes támadással megszerezte a 25. találatot, tízzel vezetnek a magyarok.

photo_camera Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP
2021 július 28., 09:44

Már kilenc tus a magyar előny

Gémesi következett Hübers ellen, és egyből talált is. Egy együttes jött, aztán Szegedi talált, de a zsúri azt is együttesnek ítélte. "Engedd el" - szóltak neki a társai, ő pedig halgatott rájuk, és adott egy olyan tust, amit már a zsűri se láthatott rosszul. Majd a miheztartás végett még egy egylámpást is. Ekkor Hübersnek sikerült hárítania oldalvágását, így 18:10 volt az állás. Nem sokáig, Gémesi adta a következő találatot. Utána nem sikerült hárítania Hübers támadását, de másodjára meglett a huszadik. 20:11 négy csörte után.