5 évet kapott a brightoni férfi, aki 16 macskát ölt meg

külföld
2021 július 30., 13:26

Öt évet kapott az a brightoni férfi, akit 16 állat megölésért kaptak el - írja a The Guardian. Steve Bouquet, egy 54 éves biztonsági őr követte el a bűntetteket, és több illegális fegyvert is találtak nála. Bár mindent tagadott, a bíróság bűnösnek találta.

A hajsza a macskagyilkos után már 2018 októbere óta tartott, Bouquet-et végül az egyik megölt macska gazdája által felszerelt biztonsági kamera segítségével sikerült elkapni. Sokan a macskák tulajdonosai közül szintén részt vettek a tárgyaláson, és tanúskodtak is a férfi ellen. Kegyetlenségnek nevezte a bíró a férfi tettét, és hozzátette, hogy ezzel hatalmas traumát okozott az érintett családoknak.

A rendőrségi kihallgatása során az elkövető úgy nyilatkozott magáról, hogy nem jelent veszélyt állatokra. A rendőrök mégis több képet találtak a telefonján halott macskákról. Miután a kamera felvette, hogy Bouquet meggyilkol egy macskát, házkutatást tartottak a férfinél ahol megtalálták a gyilkos fegyvert, rajta az áldozat vérével és az elkövető DNS-ével.

A gyilkosságok hatására egy család elköltözött a városból - írja a Brighton Argus. Terry Mynott azt mondta: nemcsak emiatt költöztek el, de nem tudtak volta tovább nyugodtan élni Brightonban. A család azután döntött úgy, hogy elhagyja a várost hogy sérülten találták kedvencüket, aki nem sokkal később meghalt.

Több macskatartó is megkönnyebbült, miután végre elfogták a macskagyilkosként ismertté vált férfit. (The Guardian)

(A posztot Cmarits Milán írta.)