Berecz Zsombor a másodikként hajózhat tovább a keddi éremfutamba

  • Berecz Zsombor összesítésben megszerezte a második helyet a keddi éremfutam előtt.
  • A magyar női vízilabda-válogatott egy álmos meccsen simán kikapott 11-9-re Kína ellen, de másodikként így is mehetnek tovább a negyeddöntőbe.
  • Tóth Lili Anna és Kácser Zita sem jutott döntőbe 3000 méteres akadályfutásban.
  • Gyurátz Réka kiesett kalapácsvetésben.
  • Nguyen Anasztázia lemaradt a távolugrás döntőjéről.
  • Wagner-Gyürkés Viktória akadályfutó az Achilles-ín-sérülése miatt lépett vissza.
  • Kozák Luca kiesett a 100 méteres gátfutás vasárnapi elődöntőjében.
  • A női asztalitenisz-válogatott simán kikapott a japánoktól.
2021 augusztus 01., 12:23

Szettvesztés nélkül verték a magyarokat a japán pingpongosok

A magyar női asztalitenisz-válogatott simán kikapott a második helyen kiemelt japánoktól a csapatverseny első fordulójában. Madarász Dóra, Pergel Szandra, Fazekas Mária csapata 3-0-ra vesztett a nyolcaddöntőnek megfelelő első körben. A páros mérkőzésen Fazekas és Pergel ellenfele az egyes világranglistán 10. Isikava Kaszumi és 12. Hirano Miu volt. Bár a magyaroknak volt néhány jó megoldásuk, de a japánok magabiztosan nyertek. Majd külön Madarásznak (66.) sem volt sok esélye a a vegyes párosban aranyérmes, egyesben harmadik Ito Mima (2.) ellen. Hirano és Pergel sem nehezítették meg az ellenfél dolgát tudta, így a japánok szettveszteség nélkül nyerték a mérkőzést és készülhetnek a negyeddöntőre. Ezzel a magyar asztaliteniszezők befejezték szereplésüket Tokióban.

2021 augusztus 01., 10:53

Kozák Luca fennakadt a gáton

photo_camera Kozák Luca fennakad Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

A 25 éves magyar versenyző a 100 méteres gátfutás vasárnapi elődöntőjében egy nem túl jó rajt után fennakadt a hetedik gáton, így sajnos célba sem ért. A kiesés után Kozák Luca felsegítette a szintén eleső jamaikai Yanique Thompsont. Az M4Sportnek azt mondta, nem magára figyelt, hanem minden másra. Kell még neki pár nap, hét vagy hónap, hogy újra visszaszerezze az önbizalmát, mert tudja, hogy jobb a formája, mint amit most mutatott. „Sírunk egy kicsit este, és holnap meg újrakezdjük az egészet.”

2021 augusztus 01., 09:51

Berecz Zsombor extra motivációnak érzi, amikor hátulról kell visszaküzdenie magát

Berecz Zsombor a vitorlázók finn dingi versenyének 10. futama után
photo_camera Berecz Zsombor a vitorlázók finn dingi versenyének 10. futama után Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Nagyon jó nap volt, szeretem az ilyen küzdelmes versenyeket. Amikor hátulról kell visszaküzdenem magam, az mindig extra motiváció a számomra. Nem volt könnyű nap, eléggé fáradt vagyok, úgyhogy örülök is, hogy holnap pihenőnap lesz” mondta Berecz Zsombor a vasárnapi futamok után az M4Sportnak. A vitorlázók finndingi hajóosztályának 9. futamán vasárnap egészen a 13. helyig csúszott vissza, majd innen kezdte meg a felzárkózást egészen a negyedik helyig. Majd a nap végére összesítésben elérte a második helyet. Vagyis ha kedden ha az éremfutamon egy hellyel is megelőzi a spanyol Joan Cardonát, akkor biztos ezüstérmes, ha pedig öttel a brit Giles Scottot, akkor olimpiai bajnok. A mostani állás szerint elég biztos a helye, az éremről csak akkor csúszna le, ha öt hellyel az új-zélandi Josh Junior mögött végez. „Meg kell nyernem az utolsó futamot, de a jóisten eddig is fogta a kezemet, ezután sem fogja elengedni, úgyhogy bizakodó vagyok. Az éremfutam kicsit másabb verseny, mint az eddigiek. Kevesebben is leszünk, ilyenkor sűrűbbek a bójavételek, rengeteg akció lesz, de én nagyon szeretem ezeket. És ha végre eltalálnám azt is, hogy melyik oldalon kell menni, akkor bármi előfordulhat” - mondta Berecz.

2021 augusztus 01., 08:13

Úgy néz ki, a hollandokkal negyeddöntőzik a magyar női vízilabda-válogatott

A hollandok a csoportkör záró napján 16-12-re nyertek a kanadaiak ellen, és bár jelenleg még másodikok, de az ausztrálok várhatóan győznek a dél-Afrikaiak ellen. Az ellenük medencébe szálló dél-afrikai csapat ugyanis eddigi három meccsén csak hat gólt lőtt, miközben 83-at kapott, így nem valószínű, hogy győznek az ausztrálok ellen. A magyarok tavaly a hazai rendezésű Európa-bajnokság bronzmérkőzésén, majd a trieszti olimpiai selejtező döntőjében is legyőzték a hollandokat.

2021 augusztus 01., 07:45

Berecz Zsombor másodikként jutott tovább az éremfutamba

A magyar vitorlázó vasárnap a finndingi hajóosztály 9. és 10. futamán mindkétszer a negyedik helyen ért célba, ezzel pedig az összesítésben megszerezte a második helyet. Így kedden a dobogóért szállhat vízre. Berecz egyik fő vetélytársa, a spanyol Joan Cardona csak nyolcadikként futott be, így helyet cseréltek a ranglistán. Ezzel Berecz feljött másodiknak, de a hátránya kilenc helyezési pont a címvédő brit Giles Scott mögött. A futamot a 2020-as világbajnok új-zélandi Junior Josh nyerte, aki ezzel a negyedik helyre lépett előre, a magyar hajóstól tíz ponttal van lemaradva. Az Enosima Jachtkikötőben kedden az első tíz helyezett száll vízre a dupla szorzós éremfutamban. (MTI)

2021 augusztus 01., 06:48

Berecz Zsombor két pontra van az ezüstérmes helytől

Berecz Zsombor a tokiói nyári olimpia vitorlásversenyének férfi Finndingi hajóosztályában az Enosima Jachtkikötőben 2021. július 31-én
photo_camera Berecz Zsombor Fotó: Bernat Armangue/MTI/MTVA

A negyedik helyen ért célba Berecz Zsombor a vitorlázók finndingi hajóosztályának 9. futamán vasárnap. Ezzel az eredménnyel összesítésben továbbra is tartja a harmadik pozíciót, vagyis megvan az esélye, hogy érmet szerezzen. A Nemzeti Sport beszámolója szerint a magyar hajós a rajt után még az élmezőnyben, de aztán az első időmérő pontig egészen a 13. helyig csúszott vissza. Innen kezdte meg a felzárkózást egészen a negyedik helyig. Berecz akkorát hajrázott, hogy sikerült megelőznie az összetettben előtte álló spanyol Cardonát és az őt üldöző holland Heinert is, így már csak két pontra van az ezüstérmes helytől. Ezzel a magyar versenyző biztosan ott lehet a keddi éremfutamon.

2021 augusztus 01., 06:06

Kína 11-9-re nyerte a meccset

A magyar válogatottnak 8-2-ről végül csak 11-9-re sikerült feljönnie a kínaiak ellen. Biztosan ez volt a magyarok egyik leggyengébb szereplése, csak a mérkőzés második felében találtak magukra. Ugyanakkor ez a vereség a továbbjutást nem veszélyezteti. Csoportmásodikként megyünk tovább. A keddi ellenfél Hollandia vagy Kanada lehet.

2021 augusztus 01., 06:01

A kínaiak is lőttek egy büntetőt

photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Be is találtak, visszahozták 10-8-ra a meccset. Erre Leimeter Dóra is betalált, de az egyenlítésre csak 16 másodperc maradt.

2021 augusztus 01., 06:00

Már csak egy gól kellene a döntetlenhez

Az utolsó percre izgalmas lett a meccs: Gurisatti büntetőből 8-9-re hozta fel a magyar csapatot.

2021 augusztus 01., 05:55

Feljöttünk 9-7-re az utolsó negyedben

photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Gurisatti Gréta zsinórban a harmadik gólját szerezte, így már nem tűnik annyira lehetetlennek kiszenvedni egy döntetlent, mint a meccs első felében. Közben a kínaiak is bevágták a labdát a magyar kapuba, de mivel a dudaszó után indult a dobás, ezt nem adták meg nekik.

2021 augusztus 01., 05:47

Sikerült lefaragnunk a hátrányból a harmadik negyedben

Illés Anna  és a kínai Csang Tan-ji a tokiói nyári olimpia női vízilabdatornájának negyedik fordulójában játszott Magyarország - Kína mérkőzésen
photo_camera Illés Anna és a kínai Csang Tan-ji a tokiói nyári olimpia női vízilabdatornájának negyedik fordulójában játszott Magyarország - Kína mérkőzésen Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A harmadik negyedben a magyar válogatott végre életjeleket mutatott, egymás után hirtelen két gólt is lőttek: a 23. percben Gurisatti Gréta talált be, majd Keszthelyi Rita is gólt szerzett. De mivel becsúszott egy kiállítás, Csen Hsziao újabb kínai gólt szerzett, amire Gurisatti még tudott válaszolni, ezzel 6–9-re sikerült felzárkóznunk az utolsó negyedre.

2021 augusztus 01., 05:39

Egyelőre csak az 5 gólos különbséget tudjuk tartani a harmadik negyedben

Keszthelyi Rita és a kínai Niu Kuan-nan a női vízilabdatornájának negyedik fordulójában játszott Magyarország - Kína mérkőzésen
photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Kínai góllal kezdődött a meccs harmadik negyede, a 20. percben belőtték a nyolcadik góljukat. Erre hamarosan válaszolni tudtak a magyarok Illés szépített, de egyelőre nem nagyon látszik, hogy miből lenne nagy fordulat a továbbiakban.

2021 augusztus 01., 05:30

A második negyedet is magabiztosan nyerték 7-2-re a kínaiak

Parkes Rebecca és a kínai Mej Hsziao-han az olimpia női vízilabdatornájának negyedik fordulójában játszott Magyarország - Kína mérkőzésen
photo_camera Parkes Rebecca és a kínai Mej Hsziao-han az olimpia női vízilabdatornájának negyedik fordulójában játszott Magyarország - Kína mérkőzésen Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A magyar válogatott sajnos inkább csak kapufákat tudott nyerni, szóval a kínaiak fölényét látva, ez a meccs elúszni látszik. Ettől függetlenül a magyar válogatott továbbjutása így is biztos, mert japánok elleni pénteki győzelemmel már sikerült továbbjutni a negyeddöntőbe a B-csoportból. Ez a meccs inkább a csoportelsőségről szól.

2021 augusztus 01., 05:23

Öt góllal elhúztak a kínaiak

A második negyedben sem igazán találnak fogást a kínai válogatotton a magyar vízilabdázók. A 12. percben Csaj Jing megszerezte a hatodik góljukat. Majd miután Szűcsöt kiállították, a hetedik góljukat is bevágták.

2021 augusztus 01., 05:16

Góllal kezdjük a második negyedet

Illés Anna  és a kínai Csang Tan-ji a tokiói nyári olimpia női vízilabdatornájának negyedik fordulójában játszott Magyarország - Kína mérkőzésen
photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Szűcs Gabriella rögtön a második negyed kezdetén betalált a kínai kapuba. Ezzel már 2-4 az állás a kínaiak javára.