Köszönik, de homofób megjegyzései miatt inkább nem kérik DaBabyt a Lollapalooza fesztiválon

ZENE
2021 augusztus 01., 17:04

A Lollapalooza egy neves, négynapos fesztivál Chicagóban, itt lépett volna fel vasárnap DaBaby, de mivel - a szervezők közlése szerint - ez egy olyan hely, ami a diverzitáson, tiszteleten és szereteten alapul, inkább mégse szeretnék ott látni a rappert - írja a Guardian.

DaBaby múlt héten Floridában lépett fel, ahol homofób megjegyzésekkel szórakoztatta közönségét. „Ha nincs HIV-ed, AIDS-ed, vagy bármilyen halálos, szexuális úton terjedő betegséged, ami miatt két-három héten belül meghalsz, emeld a magasba a világító mobilod” - mondta a rapper a floridai Rolling Loud Miami fesztiválon. „Srácok, ha nem szoptok faszt a parkolóban, emeljétek a magasba a telefonotokat” - tette még világosabbá álláspontját DaBaby.

Művészek, akik korábban valamilyen formában közreműködtek a rapperrel, elítélték a szavait, köztük Elton John, Demi Lovato, Madonna és Dua Lipa. „A HIV több mint 70 millió embert érintett a Földön. Férfiakat, nőket, gyerekeket és közösségünk legsebezhetőbb tagjait” - mondta Elton John. „Amerikában egy fekete meleg férfinek 50 százalékos esélye van rá, hogy megfertőzödjön a HIV-vírussal. A stigma és a szégyen a HIV és a homoszexualitás körül ehhez a sebezhetőséghez nagyban hozzájárul. Le kell számolnunk a mítoszokkal és ítélkezésekkel ahelyett, hogy táplálnánk azokat.” „Egy zenész dolga az, hogy összehozza az embereket” - tette hozzá a legenda”.