Sebastian Vettel szivárványos maszkban és szivárványos pólóban ment a Hungaroringre

lmbtq
2021 augusztus 01., 14:27

„Same love”, vagyis „ugyanaz a szerelem„ feliratú, szivárványos pólóban ment vasárnap Sebastian Vettel a Magyar Nagydíjra.

photo_camera Fotó: FLORION GOGA/AFP

A négyszeres világbajnok Forma-1-es pilóta pénteken mondta el véleményét a magyarországi homofóbtörvényről. Vettel a magyar nagydíj előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta: „Mindenkinek szabadon kéne megválasztania azt, mit szeretne kezdeni magával, éppen ez lenne az egész lényege. Nyomasztónak tartom, hogy egy olyan ország, amelyik az Európai Unióban van, ilyen törvényt hoz.”

Vettel előtt egy nappal Lewis Hamilton is kiállt a törvény ellen, elfogadhatatlannak és gyávának nevezte, mire Varga Judit igazságügyi miniszter úgy reagált: „A cipész maradjon a kaptafánál, a FORMA 1-es pilóta pedig az autóversenyzésnél.”

A törvényt – ami kezdetben a gyerekekkel szemben elkövetett bűncselekmények szigorúbb szankcionálását célozta – az utolsó pillanatban telepakolták homofób módosítókkal, ami alapján tiltják a homoszexualitás népszerűsítését az iskolákban. Azt, hogy utóbbi alatt pontosan mit értenek, a kormány nem tudta megmondani.