Ülősztrájkkal akarta visszahozni a meccset a francia bokszoló, de ki kellett mennie a vécére

olimpia
2021 augusztus 01., 09:25

Szándékos fejelés miatt kizárták a szupernehézsúlyú francia Mourad Alievet a negyeddöntőből, így a bírók a brit Frazer Clarke nyerte a meccset. Azonban a francia látványosan nem tudott belenyugodni a vereségbe: először csak rikácsolt, majd a fogvédőjét kezdte rugdosni, később már hevesen bazmegelve mutatott be a bírónak. Az üres lelátók felé pedig az kiabálta: „Mindenki láthatta, hogy én nyertem!” Amikor aztán a brit kezét emelték magasba, Aliev dühében a kamerát is ütögetni kezdte.

De még ezután sem adta fel, amikor már mindenki levonult, a bokszoló még 20 percig a ring mellett maradt, és ülősztrájkkal követelt igazságot magának. Bár az Eurosport beszámolója szerint ülősztrájk felénél azért egyszer ki kellett mennie a vécére.

Mourad Aliev sztrájkol
photo_camera Mourad Aliev sztrájkol Fotó: LUIS ROBAYO/AFP

A meccs után Aliev azt mondta, hogy meccs közben egyszer sem kapott figyelmeztetést a bírótól, csak kétszer megállították a bunyót, amikor Clarke szemöldöke felszakadt. Majd harmadik alkalommal azt vette észre, hogy kizárják.

A mérkőzés után Clarke is azt mondta, hogy nem így akart győzni. Azért megjegyezte, hogy ez volt a negyedik alkalom, hogy Aliev ellen bunyózott, és öt hasonló sérülést szedett össze, de az egyik sem ütéstől volt. „Hívhatjuk véletlennek vagy nem, de a sportnak nem így kellene működnie. Nem azt mondom, hogy direkt csinálja, de ez történt” - mondta a brit bokszoló, akinek így már biztosan van egy érme. (Eurosport)