Orvoshiány miatt augusztus végéig leáll a sürgősségi ellátás az Uzsoki Kórházban

Egészségügy
2021 augusztus 05., 16:24

Szerda estétől augusztus 30-ig leállt az Uzsoki Kórház sürgősségi osztálya, írta egy belső körlevélre hivatkozva Kunetz Zsombor az oldalán. Ebben a belső levélben Dr. Tóth Ferenc orvosigazgató ezt azzal indokolta, hogy a az egészségügyi jogállásról szóló törvény bevezetése után a „sürgősségi betegellátó osztályunkon a vállalkozó orvosok felmondásával jelentős orvoshiány alakult ki”, ezért augusztus 4-én 18 órától lemondják a sürgősségi működését. Az országos tisztifőorvosnak írt levelében pedig humánerőforrás krízisre hivatkozik, amikor az osztály leállás miatt egy helyettes szolgáltató kijelölését kéri. A lépés a traumatológiai ügyeletet nem érinti.

Az egészségügyi szakértő szerint „tökéletes példája az agresszív, át nem gondolt, úthenger mentalitásnak ez a helyzet. Ugyanis az új jogállási törvény rendkívül nehézzé tette a vállalkozó orvosok működését, akik ezelőtt több intézményben is dolgozhattak párhuzamosan”.

link Forrás

A súlyos betegeket három másik intézmény (a Honvédkórház, a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház (Kistarcsa), és a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban és Rendelőintézet) között osztják szét .