Az olimpiai bajnokok is csak emberek: Hansle Parchment rossz buszra szállt, majdnem lekéste a futamát

olimpia
2021 augusztus 09., 13:51

Hansle Parchment, jamaicai futó augusztus 3-án, kedden elindult szállásáról a férfi 110 gát selejtezőjére. Egyszerű balgaságból rossz buszra szállt, amit akkor vett csak észre, amikor megérkezett az evezősök központjába.

Hansle Parchment a 110 méter gáton aratott győzelme után. Mint kiderült, majdnem lemaradt az előfutamáról, egy japán önkéntes segítette ki pénzzel, hogy áttaxizhasson az atlétikai központba.
photo_camera Hansle Parchment a 110 méter gáton aratott győzelme után. Mint kiderült, majdnem lemaradt az előfutamáról, egy japán önkéntes segítette ki pénzzel, hogy áttaxizhasson az atlétikai központba. Fotó: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

„Az elődöntők napján véletlenül rossz buszra szálltam, ami természetesen nem oda vitt, ahová szerettem volna” – mesélte Parchment. „Zenét hallgattam, nem figyeltem a hangosbemondóra. A busz elején mintha láttam volna kiírva, hogy atlétika pálya, úgyhogy nem gondolkodtam, felszálltam.”

Amit Athleticsnek nézett, az Aquaticsnak bizonyult. Miután megtudta, hogy az evezős központból csak úgy tud eljutni az atlétikai stadionba, ha visszamegy a szállására, és felszáll a jó buszra, úgy tűnt, minden remény szertefoszlik számára. Így nem ért volna időben oda saját versenyére. „Ha ezt a megoldást választottam volna, úgy estem volna be a versenyre, hogy bemelegíteni sem tudtam volna.”

Amikor már lassan kezdte feladni olimpiai álmait, egy helyi önkéntes lányt talált, aki készséggel segített neki. A megmentő pénzt adott taxira a futónak, és így időben odaért az elődöntőre. Ezután Parchment második lett a futamában, és kvalifikálta magát a döntőbe, ahol megnyerte a számot. (Eurosport)

A cikket Cmarits Milán írta.