Tíz mangalica utazott két autóban

bűnügy
2021 augusztus 09., 14:29

Vasárnap az éjjeli órákban bementek egy jászdózsai bekerítetlen tanya udvarára, és a szabadtartású mangalicaállományból elvittek tíz állatot, illetve egy gázpalackot és egy motoros szivattyút is.

A tulajdonos bejelentést tett a Jászberényi Rendőrkapitányságra, így a járőrök a helyszínre indultak, de ezalatt két esemény is történt:

  1. A rendőrök útközben feltartóztattak egy gyanús autót Jászdózsa külterületén. A rendőrök meglepődve tapasztalták, hogy a kocsi utasterében – a sofőrön és a két utasán kívül – négy mangalica szorongott, illetve ott volt az ellopott szivattyú is.
  2. A járőrök ellenőrizni akartak egy másik járművet is, ami a tanya bekötő útjáról hajtott ki, de az utasok az autójukat hátrahagyva elfutottak. Ebben a kocsiban volt a többi ellopott mangalica és a gázpalack.
photo_camera Fotó: police.hu

A nyomozók a feltételezett elkövetőket – köztük azokat, akik kivonták magukat a rendőri intézkedés alól – az elfogásuk után előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra.

A középkorú hevesi férfiak gyanúsítotti kihallgatása még tart. Az egyenruhások lefoglalták az állatokat és a lopott tárgyakat, amiket sértetlenül visszaadtak a tulajdonosnak.

A Jászberényi Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. (police.hu)