Kifütyülték a színpadon elcsattanó melegcsókot egy veresegyházi előadáson

belföld
2021 augusztus 12., 18:33
comments 29

Egy néző kifütyülte két férfi színpadi csókját az Orlai Produkciós Iroda Válaszfalak című darabjának augusztus 11-i előadásán.

Bess Wohl Tony-díjra is jelölt drámáját a veresegyházi Mézesvölgyi Szabadtéri Színpadon adták elő. A darab a Fidelio szerint a szeretetről, illetve annak vad és kiszámíthatatlan természetéről, beteljesítetlen tervekről és viszonzatlan érzésekről szól.

Az egyik jelenetben két férfi szereplő csókolja meg egymást, ekkor fütyült be az egyik néző.

Az előadás egyik szereplője egy azóta eltávolított Facebook-posztban reagált az esetre.

„Üzenem annak a kedves nézőnek, aki fütyüléssel zavarja meg az előadást, ha férfi csókot lát a színpadon, hogy ne járjon színházba. Nem kell, tényleg, egy szint alatt nem érdemes. Nem kell a nézőtérre is behozni a politikát, a kék plakátok retorikáját és az ostobaságot. Mert ez nem véleménynyilvánítás, ez gyökérség. Köszönöm a kollégáim nevében is. #Magyarország #2021 #Gratulálok #a #propagandához

(Fidelio)

A borítókép az előadás promóvideójának egyik pillanatképe.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.