Ukrajnában egy hét alatt megduplázódott a delta variánssal megfertőződöttek száma

külföld
2021 augusztus 13., 11:27
comments 1

Jelentősen megnőtt Ukrajnában, egy hét alatt megduplázódott a delta variánssal megfertőződöttek száma, közölte pénteken az Ukrajinszka Pravda hírportál Ihor Kuzin országos tisztifőorvosra hivatkozva. Az MTI szemléje szerint az elmúlt héten több mint háromszáz betegnél mutatták ki a mutáns változatot. A tisztifőorvos szerint

a napokban Kijevben 21 betegnél igazolták, a nyugat-ukrajnai Rivne megyében pedig a koronavírusos betegek 80 százaléka a delta variánssal fertőződött meg.

Az ukrán hírügynökség szerint a nyugat-ukrajnai Vinnicja megyében már halálos áldozatokat is követelt a delta variáns. A régió kormányzója közölte, hogy a megyében a vírusnak ezzel a változatával megfertőződött 25 beteg közül három időskorú - két 83 és egy 73 éves - elhunyt. Az ukrán egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint a 42 milliós országban eddig 4 538 443-an kapták meg valamely védőoltás első, 2 633 317-en a második dózisát is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.