Budapesten elfogytak a harmadik oltásra adható időpontok

járvány
2021 augusztus 14., 15:04

Az időpontfoglaló rendszer szerint a következő tíz napra „nincs a megadott keresési feltételeknek megfelelő időpont” - írja a Telex a Magyar Orvosi Kamara alnökére hivatkozva. Lénárd Rita és az elnök, Kincses Gyula is próbált volna regisztrálni az EESZT felületén az emlékeztető oltásra, de nem sikerült nekik.

Más városokban van még szabad időpont, úgyhogy valószínűleg nem a rendszer hibásodott meg, hanem a helyek fogytak el vagy valami más gond lehet. Pár napja írtunk arról, hogy míg sokaknak simán ment a jelentkezés, mások ellenállhatatlan akadályokba ütköztek - bár van pár trükk, ami segíthet.

György István egy pénteki interjúban hangsúlyozta, hogy „a harmadik oltás lehetőségét Európában Magyarország biztosította elsőként, az időpontfoglalás a harmadik oltásra gördülékenyen zajlik.” A Telex megkérdezte az Országos Kórházi Főigazgatóságot is, miért csak a következő tíz napon belül lehet időpontot foglalni és miért fogytak el a helyek Budapesten, de egyelőre nem válaszoltak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.