„Ezeket Merkel küldte, nagyon melegek a csávók”

fesztivál
2021 augusztus 14., 10:17
comments 7

Idén harmadszorra rendezték meg a Káli-medencében a KŐFESZT nevű fesztivált, aminek a mottója: „ a nyugalom fesztiválja”. A célja pedig: „csendes, nyugodt, beszélgetős, minőségi, valóban összművészeti fesztivál”.

A központi helyszínen Kővágóörsön lépett fel (augusztus 4-én este nyolckor) a Beatrice. A focipályán felállított színpad előtt helybeliek és a környéken nyaraló családok jelentek meg. Nagy Feró a koncerten külön blokkot szentelt a kormányzat aktuális kedvenc kampánytémájának, az LMBTQ-közösségnek.

A koncert egy pontján három nőnek öltözött férfi lépett a színpadra. Nagy Feró azzal vezette fel a produkciót, hogy őket Angela Merkel küldte, és ők a német vokál. Majd hozzátette: „Nagyon melegek a csávók. Azt mondja, hogy nem buzik? Ki mondja, hogy buzik? Ezek transzvesztiták. Azt sem tudják, hogy fiúk vagy lányok.”

Majd közösen elénekelték Boney M-től a Daddy cool című számot. A Kossuth-díjas művész ezzel zárta a különösen aktuális intermezzot:

„Mindenki tartózkodjon attól, hogy lebuzizza őket, ők LMBTQ-tagok.” Majd a péniszét megragadta, és elbúcsúztatta a parókás statisztákat: „Ezt a Q-t odaadom nekik.”

Itt egy nem túl jó minőségű felvétel a jelenetről:

link Forrás

A rendezvény főszervezője a jobboldali újságíró, Csúri Ákos korábban így fogalmazta meg a rendezvény üzenetét: „A KŐFESZT egyedülálló a térségben abban a tekintetben, hogy teljesen ingyenes, és kizárólag igényes, magas színvonalú, értéket közvetítő produkciókat, programpontokat kíván elérhetővé tenni mindenki számára. A cél pedig: „nem az öncélú magamutogatás – legyen szó előadóról vagy közönségről –, hanem a mosolygós, gondolkodtató, érték- és élménygazdag szórakozás és szórakoztatás a közös nevező a fellépő, a szervező és idelátogató, vagy éppenséggel a helyben élő között (...) A Kőfeszt nem a pénzről, a merkantilista szemléletről szól.”

A rendezvényt többek között az EKF, tehát az Európa Kulturális Fővárosa, a Magyar Turisztikai Ügynökség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyarságkutató Intézet is támogatja.

Címlapkép: Nagyferó és a Beatrice-Fb-oldal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.