A buszbaleset sérültjeinek többsége már elhagyhatta a kórházat

baleset
2021 augusztus 16., 13:34

Az M7-es autópályán vasárnap történt buszbaleset sérültjeinek többsége elhagyhatta már a kórházat, derül ki az MTI összeállításából. Budapestre kilenc sérültet szállítottak, közülük már csak ketten szorulnak ellátásra. A Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet főigazgatója, Sásdi Antal elmondta, hogy az egyik sérültnek a lábszár- és lágyrészsérüléseit kellett összevarrni, állapota nem súlyos, de hosszadalmas lesz a gyógyulás. A másik sérült bordatörést szenvedett, őt is megfigyelik.

photo_camera Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

A veszprémi kórházba nyolc sérültet szállítottak, hétfőn már csak egy súlyos sérültet ápoltak az intézményben, akinek a combcsontja törött el, és az orvosok azonnal megoperálták. A vasárnap hajnalban, az M7-es autópálya 70-es kilométerénél, a Budapest felé vezető oldalon történt balesetben nyolcan vesztették életüket, nyolcan súlyosan és negyvenen könnyebben megsérültek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.