Johnny Depp úgy érzi, Hollywood bojkottálja őt

KULTÚRA
2021 augusztus 16., 08:16
comments 1

Mindezt pedig arra alapozza, hogy az Egyesült Államokban egyelőre nem mutatták be a Minamata című, új filmjét. A színész most a Sunday Timesnak adott interjút, amiben „a médiamatematika abszurditásának” nevezte, hogy kiesett Hollywood kegyeiből. Hogy utóbbi alatt pontosan mit ért, nem sikerült kifejtenie, csak annyit tett hozzá, hogy a film témájául szolgáló betegség sokakat érint, ahogy „a filmek is sokakat érintenek meg”, Hollywood pedig az egész filmet bojkottálja „egyetlen ember, egyetlen színész egy kellemetlen és zűrös helyzete” miatt.

photo_camera Johnny Depp a Minamata áprilisi bemutatóján Barcelonában Fotó: LLUIS GENE/AFP

A Minamatában Depp egy amerikai fotóriportert alakít, aki a film szerint a japán tengerparti közösségekben segít feltárni a higanymérgezés tragikus hatásait a hetvenes években.

Miután Deppet a volt felesége, Amber Heard családon belüli erőszakkal vádolta, majd a színész 2020 novemberében vesztett egy újság ellen indított rágalmazási ügyben, miután a lap feleségverőnek nevezte, az MGM eltolta a Minamata bemutatóját az eredetileg tervezett februári időpontról, a Warner Bros. pedig megkérte a színészt, hogy távozzon a Legendás állatok-filmekből.

Miközben Depp amiatt panaszkodik, hogy Hollywood kirekeszti őt, két rangos nemzetközi filmfesztivál, a Karlovy Vary-i Filmfesztivál és a San Sebastian filmfesztivál is életműdíjjal jutalmazná őt, annak ellenére is, hogy ezt elítéli a spanyol filmesek egy csoportja és egy nőket támogató szervezet is, akik szerint „sértő”, hogy a színészt életműdíjjal jutalmazzák. (Variety)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.