Minden negyedik építőipari ellenőrzésnél talált jogsértést az adóhivatal

gazdaság
2021 augusztus 18., 4:15
comments 3

Az idén eddig a több mint kétezer építőipari ellenőrzésből 550 esetben talált jogsértést az adóhivatal - tájékoztatta Izer Norbert az MTI-t. A Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára elmondta, hogy az építkezéseken más ágazatokkal összehasonlítva a feketén foglalkoztatottak aránya igen magas,

az ellenőrzések során 850 munkást találtak, akiket illegálisan, bejelentés és így mindenféle biztosítás nélkül dolgoztattak.

Izer hozzátette, hogy a munkavállalók részéről is egyre erősebb az igény a szabályos foglalkoztatásra, az adóhivatali tapasztalatok szerint több munkavállaló csak az ellenőrzés során szembesült azzal, hogy a cég nem szabályszerűen alkalmazza, ugyanis "elfelejtette" bejelenteni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt