Minden negyedik építőipari ellenőrzésnél talált jogsértést az adóhivatal

gazdaság
2021 augusztus 18., 04:15
comments 3

Az idén eddig a több mint kétezer építőipari ellenőrzésből 550 esetben talált jogsértést az adóhivatal - tájékoztatta Izer Norbert az MTI-t. A Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára elmondta, hogy az építkezéseken más ágazatokkal összehasonlítva a feketén foglalkoztatottak aránya igen magas,

az ellenőrzések során 850 munkást találtak, akiket illegálisan, bejelentés és így mindenféle biztosítás nélkül dolgoztattak.

Izer hozzátette, hogy a munkavállalók részéről is egyre erősebb az igény a szabályos foglalkoztatásra, az adóhivatali tapasztalatok szerint több munkavállaló csak az ellenőrzés során szembesült azzal, hogy a cég nem szabályszerűen alkalmazza, ugyanis "elfelejtette" bejelenteni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.