Izraelben a háromévesekre is kiterjesztik a járványügyi korlátozásokat

járvány
2021 augusztus 19., 05:00
comments 1

Izraelben az új megbetegedések számának ugrásszerű növekedése miatt a legtöbb zárt helyen a három évnél idősebbektől oltási igazolványt vagy negatív tesztet kérnek.

photo_camera Fotó: MENAHEM KAHANA/AFP

Éttermekbe, kávézókba, múzeumokba, könyvtárakba, edzőtermekbe és uszodákba is csak védettségi igazolvánnyal vagy negatív covid-teszttel lehet menni. Boltokba és bevásárlóközpontokba továbbra is bárki mehet, ezeken a helyeken nem szükséges a védettségi igazolvány.

Egy izraeli orvos, Salman Zarka úgy fogalmazott, a következő két hét „kritikus” lesz, és ha nem javul a helyzet, „az első és a második lezáráshoz hasonló lesz, amikor nem megyünk 100 méternél messzebb a házunktól”.

Az izraeli egészségügyi minisztérium kedden 7870 új megbetegedést regisztrált, hétfőn pedig 8752 esetet, ami rekordmagas szám az elmúlt hat hónap adatait nézve. Az elmúlt egy héten több mint 120 ember halt meg koronavírus miatt, kétszer annyi, amennyi halálesetet júliusban, egy hónap alatt regisztráltak. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.