Az uniós járványügyi hatóság szerint kockázatos a horvát tengerparton nyaralni

külföld
2021 augusztus 20., 17:59
comments 7

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ legfrissebb jelentése szerint továbbra kockázatos, narancssárga besorolás alá esik a horvát tengerpart. A hatóság szerint

a növekvő esetszámok miatt a jövő héttől várhatóan Zágrábbal együtt átkerül a piros jelzésű, azaz a súlyosan fertőzött régiók listájára.

Az MTI szemléje szerint a turisták már is el is kezdték lemondani szeptemberi előfoglalásaikat.

Horvátországban a tervezetthez képest közel két hónapos késéssel, de sikerült beoltani a felnőtt lakosság felét a koronavírus ellen.

A kicsivel több mint négymilliós országban eddig 1 691 778-an kaptak védőoltást - a jogosultak 41,6, a felnőtt lakosság 50,1 százaléka -, közülük 1 571 296-an már a második adagot is felvették.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.