Robbanás történt a kabuli reptér egyik kapujánál

külföld
2021 augusztus 26., 14:14
comments 6

Robbanás történt az afgán főváros, Kabul repülőterénél - közölte csütörtökön a Pentagon szóvivője. Egyelőre nem tudni, vannak-e halálos áldozatok.

A BBC szerint a robbanás annál a kapunál történt, ahol az utóbbi napokban a brit katonák állomásoztak. Ezt a kaput korábban a terroristák fenyegetése miatt lezárták. Egy amerikai tisztségviselő a Reutersnek azt mondta, hogy a robbanást egy öngyilkos merénylő okozta. Mivel az amerikai csapatok csak augusztus 31-ig maradnak Afganisztánban, a reptéren továbbra is zajlik az amerikai állampolgárok és nekik dolgozó afgánok kimenekítése.

A tálib hatóságok szerint a robbanásban legalább 11 ember meghalt, akik között nők és gyerekek is vannak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt