Sport és rekreációs célokra használja majd az Óbudai Egyetem az államtól kapott római-parti ingatlanokat

belföld
2021 augusztus 26., 06:29
comments 2

Sport és rekreációs célokra akarja használni az Óbudai Egyetem azt a kilenc római-parti ingatlant, amit az államtól kapott az egyetemet fenntartó alapítvány.

Szerdán derült ki, hogy az állam összesen 39 ezer négyzetméternyi telket, mintegy 13 ingatlant ad az Óbudai Egyetemnek és a Testnevelési Egyetemnek saját célra. A Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány új ingatlanjai közül a legnagyobb egy 11 ezer négyzetméteres vállalati üdülő a Kossuth Lajos üdülőparton. Három telken csónakház üzemel, és vannak, amik üresen állnak.

A környéken aktív civilek, a FÁK a Rómain csoport tagjai rögtön levelet írtak az egyetemeket fenntartó alapítványoknak, hogy arra kérjék őket, ne terheljék tovább a római-part infrastruktúráját, óvják meg az ott lévő természeti értékeket, ne kezdjenek szállodák, komplexumok építésébe.

Mi is megkérdeztük a két egyetemet, hogy mire kívánja használni a kapott telkeket. Az Óbudai Egyetem azt válaszolta:

„Az Óbudai Egyetem célja - felismerve és hangsúlyozva a sport és rekreáció pedagógiai és egészségügyi jelentőségét - hogy az Egyetem polgárai részére minél szélesebb körben biztosítsa a sportolási - és rekreációs lehetőségeket. Hiszünk abban, hogy az a gyermek, felnőtt, aki rendszeresen sportol, jobb fizikális, egészségi állapotba kerül, lelkileg és szellemileg is kiegyensúlyozottabbá válik, tudatosabban éli az életét. Az Egyetem korlátozott számú létesítménnyel rendelkezik e tekintetben. A Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány tulajdonába került Római-parti ingatlanokkal kapcsolatban a fenntartó Alapítványnak eladási szándéka nincs, azokat az Óbudai Egyetem sport-és rekreációs célra kívánja hasznosítani, kiemelt figyelemmel a Római-part hagyományaira és a természeti környezet megóvására.”

A Testnevelési Egyetemtől továbbra is várjuk a választ.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.