Galambok tesznek keresztbe Elon Musk műholdas internetszolgáltatójának

INTERNET
2021 augusztus 30., 09:52
comments 3

Béta tesztelési fázisba lépett a Starlink műholdas internetszolgáltatása, de egyelőre több kisebb-nagyobb kimaradást is észleltek. Ezek egy részét valószínűleg galambok okozták, amik ráültek a vételhez szükséges kisméretű parabolaantennák tányérjára.

photo_camera A kép illusztráció. Fotó: DELIL SOULEIMAN/AFP

Elon Musk, aki a SpaceX alá tartozó Starlink tulajdonosa, nemrég közölte, hogy már kiküldtek a felhasználóknak 100 ezer tányért, melyek az alacsony földi pályájú műholdas szélessávú rendszer működtetéséhez szükségesek. További több tízezer tányért azért nem tudtak egyelőre postázni, mert hiány van mikrochipekből és folyékony oxigénből.

A galambok azonban csak kicsit zavarják a jelet, ezek nem okozhatták a nagyobb, a világ több pontján tapasztalt kimaradásokat. Volt, amikor egy órán belül sem állt helyre a kapcsolat, de ezekre az esetekre a Starlink egyelőre nem adott magyarázatot.

A Starlinket egyébként folyamatosan kritizálják a műholdak miatt. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.