Az MSZP etikai eljárást kezdeményez Hadházyval szemben

2021 szeptember 3., péntek 11:09
15

Az MSZP közleményt adott ki arról, hogy kiáll a zuglói jelöltje, Tóth Csaba mellett, és etikai eljárást kezdeményez az Országos Előválasztási Bizottságnál Hadházy Ákossal szemben.

Azt írják, azért, mert a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistái „Hadházy Ákos támogatása érdekében tartott kampányeseményükön nyílt provokációt intéztek Tóth Csabával szemben”. Azt írják, az MSZP jelöltjét lóként tüntették fel, amivel megfosztották őt emberi méltóságától, valamint a kukába dobták a környéken található szórólapjait, amivel a nyílt verseny támogatása helyett Tóth Csaba programjának elrejtésére tettek kísérletet.

„Hadházy Ákos a mai napig nem határolódott el a történtektől, pedig azok az ő kampánya részét képezték, ugyanis nemcsak megköszönte az MKKP támogatását, hanem az ajánlóíveket is maga adta át az aktivistáknak” – írja az MSZP, ami szerint az előválasztási etikai kódexben foglalt alapelvek minden jelöltre vonatkoznak, így ha „valaki megsérti egy másik induló emberi méltóságát, etikátlanul lép fel ellene és a saját alkalmasságának bizonyítása helyett inkább lejáratókampányt indít, annak következménye kell, hogy legyen”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt