Pár óra után leszedették a BTS plakátját Pakisztánban, mert „a homoszexualitást népszerűsíti”

popzene
2021 szeptember 03., 19:25
comments 14

Csak pár órát élhetett meg a BTS nevű népszerű fiúbanda egyik tagját ábrázoló óriásplakát egy pakisztáni városban, mielőtt egy helyi tisztségviselő leszedette, mert szerinte „a homoszexualitást népszerűsíti”.

A zenekar egyik tagját, Jungkookot szerette volna felköszönteni egy rajongó az óriásplakáttal, amit Gudzsranvála város egyik forgalmas kereszteződésében helyeztek fel.

A plakáton Jungkook látható, fölötte pedig az, hogy „Boldog huszonnegyedik szülinapot”.

A plakát azonban csak néhány órát maradhatott fent, mert a tartományi közgyűlés egyik képviselőjelöltje, Furqan Aziz Butt leszedette. A férfi a Jamaat-e-Islami nevű iszlamista párt tagja.

link Forrás

Butt A Vice-nak azt nyilatkozta, hogy sok panaszt kaptak a plakát miatt.

„Fiatalok is élnek ebben a városban. A BTS rossz hatással van rájuk, és arra biztatja őket, hogy helytelen dolgokat csináljanak. Népszerűsítik a homoszexualitást.”

Butt azt sem értette, hogy miért szerepel a plakáton, hogy Gudzsranvála army rakatta fel. Az army angolul hadsereget jelent, de ez a gyűjtőneve a BTS rajongóknak is.

„Akik iderakták a plakátot, Gudzsranvála hadseregnek hívják magukat. Itt csak a pakisztáni hadsereg van.”

A BTS a világ egyik, ha nem a legnépszerűbb együttese jelenleg, Magyarországon is rengeteg rajongójuk van. Néhányukkal a 444 is készített videót, amiben elmondják, szerintük miért ekkora a hype a fiúzenekar körül. (Vice)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.