Spanyolországban megtartották az első bikafuttatást a járvány kezdete óta

ÁLLAT
2021 szeptember 05., 18:42
comments 1

Tíz bikát futtattak végig egy falu, Villaseca de la Sagra utcáin vasárnap. Ez volt az első bikafuttatás azóta, hogy tavaly, a járványintézkedések egyikeként betiltották ezeket a népi sportnak tekintett állatkínzásokat. A vasárnapi futás során senki sem sérült meg.

link Forrás

A Reuters szerint bár az elmúlt években többen lettek Spanyolországban, akik ellenzik a bikafuttatásokat, a spanyol társadalom még mindig megosztott abban a kérdésben, hogy örökre betiltsák azokat, vagy sem.

A járványszabályok értelmében naponta 900 ember futhat majd az életéért Villaseca de la Sagra-ban jövő héten vasárnapig, és a nézők számát is korlátozták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.