A hurrikánná erősödött Nicholas hamarosan elérheti Texast

külföld
2021 szeptember 14., 05:47
comments 1

A Nicholas trópusi vihar 1-es kategóriájú hurrikánná erősödött, az előrejelzések szerint pedig heves esőzéseket és áradásokat hoz majd Mexikótól egészen a nemrég vihar sújtotta Louisianáig.

photo_camera Fotó: BRANDON BELL/Getty Images via AFP

A Nemzeti Hurrikánközpont jelentése szerint a hétfőn felerősödött hurrikán 17 km/órás sebességgel halad, és Texasban akár 20 centiméteres csapadékot is hozhat, a legnagyobb széllökések pedig elérhetik akár a 120 km/órás sebességet is.

A Nicholas várhatóan ugyanazon a területen csap le, ahol 2017-ben a Harvey hurrikán, most azonban kevesebb esőre számítanak. Greg Abbot texasi kormányzó bejelentette, hogy Houston környékén már készültségbe helyezték a mentőcsapatokat.

Kedden több iskolában sem lesz tanítás, bezártak több oltópontot is, illetve lemondták Harry Styles koncertjét.

John Bel Edwards kormányzó Louisianában is szükségállapotot hirdetett. Az államban két héttel ezelőtt pusztított az Ida hurrikán, a vihar után egymillióan maradtak áram nélkül. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.