Szilágyi György nem tartja hibbant Nérónak Gyurcsány Ferencet (jelen pillanatban)

szeptember 14., kedd 16:44
3

Lukoczki Károly, az MSZP-Párbeszéd és Szilágyi György, a Jobbik jelöltje vett részt az ellenzéki előválasztás aktuális vitáján a Partizánban

A vita egy pontján Gulyás Márton szóba hozta, hogy a most az ellenzéki összefogásban résztvevő DK-elnököt, Gyurcsány Ferencet a jobbikos képviselő hibbant Nérónak nevezte, és megkérdezte, mi változott.

Szilágyi György - akit a DK is támogat - azt mondta, hogy a hibbant Nérót egyébként a politikában már nem aktív Morvai Krisztina mondta, nem ő, de a lényeg, hogy minden változik, a világ is változik.

Forrás: Partizán/Youtube

Gulyás erre megkérdezte, hogy: „Tehát akkor meg tudja erősíteni, hogy már nem tartja hibbant Nérónak Gyurcsány Ferencet?”

Erre Szilágyi György azt mondta:

„Meg tudom erősíteni jelen pillanatban, igen.”

A hibbant Nérót eredetileg valóban Morvai mondta Gyurcsányra, de Szilágyi az ő szavait idézte a Parlamentben 2015. szeptember 4-én. Pont a beszéde közben lépett be a terembe Gyurcsány, így neki is megismételte a hibbantozást.

„SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Nem így akartam kezdeni ezt a felszólalást, de nem tehetek mást ezek után a felszólalások után, amelyek előttem elhangzottak. Akár Varju László részéről is, bár vele nem kívánok foglalkozni különösebben, mert értem én, hozzádörgölőzik az elnökhöz, az ő hazugságaira nem kívánok reagálni. (Varju László: Azért próbálkozzon meg, képviselő úr!)

De Gyurcsány Ferencnek a felszólalása engem abszolút felháborított. Gyurcsány Ferenc beszél a morális kérdésekről, a hatalmi törekvések elítéléséről. Az a Gyurcsány Ferenc, akit Morvai Krisztina egész egyszerűen csak hibbant Nérónak nevez (A helyére tartó Gyurcsány Ferenc megáll Szilágyi Györggyel szemben.), aki úgy járt itt az országban… (Gyurcsány Ferenc: Ő ki? Morvai?) Hibbant, kérem! (Gyurcsány Ferenc: Van ilyen?) Van ilyen! Van ilyen! (Gyurcsány Ferenc: Politikus?) Van ilyen! (Közbeszólás a Jobbik padsoraiból: Rosszul vagy?) Hú, egy kicsit vörösnek tetszik lenni! Na, mindegy. Beszéljünk tovább! (Apáti István: Vérnyomáscsökkentő a tisztelt Házban! - Varju László: Vegyétek be!)

Tehát az a Gyurcsány Ferenc beszél hatalmi törekvések elítéléséről és morális kérdésekről, és veszi a szájára 1956-ot, aki 50 évvel az 1956-os szabadságharc után lövetett Magyarországon magyar emberekre. Ő az, aki itt mer bármiről is beszélni! (Varju László: Ne hazudj!)”

Választás 2022
A 444 választási melléklete

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt