Lottón sorsolták ki a Köpcös néven ismert drogbáró, Joaquín Guzmán egyik házát

szeptember 16., csütörtök 4:43

A mexikói állami lottótársaság azzal ünnepelte a mexikói függetlenség napját, hogy több, bűnözőtől lefoglalt házat is kisorsoltak szerdán tárgynyereményként a lottón, köztük a hírhedt mexikói drogbáró, a Köpcös (El Chapo) néven ismert Joaquín Guzmán egyik házát is.

Joaquín (El Chapo) Guzmán Fotó: NICOLAS TAVIRA/Notimex via AFP

A Culiacán városban található házat az 1 438 619 sorszámú lottószelvény tulajdonosa nyerte, de az igazi főnyeremény nem ez volt, hanem az Azteca stadion egyik páholyának a 2065-ig tartó használati joga.

Guzmán most kisorsolt 261 négyzetméteres házát korábban kiterjedt alagútrendszer kötötte össze hat másik ingatlannal. Guzmánnak – aki két börtönből is megszökött – a fürdőkád alatti nyíláson, a csatornarendszeren keresztül sikerült megszöknie, amikor a biztonsági erők le akarták tartóztatni 2014. február 17-én. A 64 éves Guzmán jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését tölti az Egyesült Államokban.

A mexikói kormány korábban már megpróbált a háztól árverésen megszabadulni, de nem találtak vevőt. A mostani lottósorsolásból származó bevételeket olyan mexikói sportolók javára fordítják, akik az idén részt vettek a tokiói olimpiai, illetve paralimpiai játékokon. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt