270 embert tartóztattak le a lezárások miatti tüntetéseken Ausztráliában

külföld
2021 szeptember 18., 09:43

270 embert tartóztattak le és több rendőr is megsérült Ausztráliában szombaton a lezárások miatti tüntetéseken.

photo_camera Fotó: WILLIAM WEST/AFP

Melbourne-ben 235 embert állítottak elő, Sydney-ben pedig 32-t. Victoria állam rendőrsége szerint hat rendőrük sérült meg a tüntetések során, legtöbbjük azért, mert a földre estek és rájuk tapostak.

Melbourne utcáin körülbelül 700-an gyűltek össze, amihez 2000 rendőrt vezényeltek ki, akik barikádokat állítottak a városközpontban és a tömegközlekedést is felfüggesztették.

photo_camera Fotó: WILLIAM WEST/AFP

A delta variáns június közepe óta gyorsan terjed a nagyvárosokban, ezért a kormány több hétre szigorú lezárásokat rendelt el Sydney-ben, Melbourne-ben és a fővárosban. Szombaton például 1882 új fertőzöttet regisztráltak, nagyrészüket Sydney-ben.

photo_camera Fotó: WILLIAM WEST/AFP

A legtöbb korlátozás Victoriában, Új -Dél Walesben és Canberrában mindaddig érvényben marad, amíg a 16 év fölöttiek legalább 70 százalékát teljesen be nem oltják, ami a jelenlegi oltási ütem alapján október végére, november elejére sikerülhet. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.