Szijjártó: Demokráciát és sajtószabadságot féltő NGO-k, ébresztő!

POLITIKA
2021 szeptember 19., 12:37
comments 8

„Mitt Romney durva támadást indított a sajtószabadság és a demokrácia ellen” – reagált Szijjártó Péter a Facebookon arra, hogy Mitt Romney, a 2012-es republikánus elnökjelölt az amerikai alkotmány napján tartott ünnepi beszédében azt mondta, Magyarország nem lehet példa az USA-nak, mert Orbán cenzúrázza a médiát az országában, figyelmen kívül hagyja a népakaratot, saját magának és cimboráinak halmoz fel vagyont.

Szijjártó Péter nyilatkozik 2021. szeptember 2-án.
photo_camera Szijjártó Péter nyilatkozik Szlovéniában szeptember 2-án. Fotó: Jure Makovec/AFP

Szijjártó azt írja Romney-ról:

„Azért bírált egy amerikai televíziós újságírót, mert elmondta a saját véleményét Magyarországról, amely történetesen nem esett egybe a liberális mainstream hazánkkal szembeni hazugsághadjáratával.”

Romney azzal kapcsolatban szólalt meg, hogy az amerikai jobboldali sztártévés, Tucker Carlson nemrég Magyarországon járt, és az amerikai konzervatív médiában áradozott Orbán rendszeréről. Carlson Magyarországi turnéján a Fox News esti műsorában adott interjút Orbán. A riportert honvédségi helikopterrel utaztatták, és fellépett a Fidesz-elitet utánpótló MCC nyári fesztiválján is.

Szijjártó azt is írta: „A kormányt pedig azzal vádolta, hogy a népakarattal szemben kormányzunk. Holott a népakarat a választáson fejeződik ki, márpedig mi egymás után háromszor kaptunk kétharmados felhatalmazást. Egy olyan választási rendszerben, ahol mindenkinek egyenlő súlyú szavazata van, függetlenül a lakóhelyétől.”

Szijjártó Péter így zárja az üzenetét:

„Demokráciát és sajtószabadságot féltő NGO-k, ébresztő!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.