Szijjártó: Demokráciát és sajtószabadságot féltő NGO-k, ébresztő!

szeptember 19., vasárnap 12:37
10

„Mitt Romney durva támadást indított a sajtószabadság és a demokrácia ellen” – reagált Szijjártó Péter a Facebookon arra, hogy Mitt Romney, a 2012-es republikánus elnökjelölt az amerikai alkotmány napján tartott ünnepi beszédében azt mondta, Magyarország nem lehet példa az USA-nak, mert Orbán cenzúrázza a médiát az országában, figyelmen kívül hagyja a népakaratot, saját magának és cimboráinak halmoz fel vagyont.

Szijjártó Péter nyilatkozik Szlovéniában szeptember 2-án. Fotó: Jure Makovec/AFP

Szijjártó azt írja Romney-ról:

„Azért bírált egy amerikai televíziós újságírót, mert elmondta a saját véleményét Magyarországról, amely történetesen nem esett egybe a liberális mainstream hazánkkal szembeni hazugsághadjáratával.”

Romney azzal kapcsolatban szólalt meg, hogy az amerikai jobboldali sztártévés, Tucker Carlson nemrég Magyarországon járt, és az amerikai konzervatív médiában áradozott Orbán rendszeréről. Carlson Magyarországi turnéján a Fox News esti műsorában adott interjút Orbán. A riportert honvédségi helikopterrel utaztatták, és fellépett a Fidesz-elitet utánpótló MCC nyári fesztiválján is.

Szijjártó azt is írta: „A kormányt pedig azzal vádolta, hogy a népakarattal szemben kormányzunk. Holott a népakarat a választáson fejeződik ki, márpedig mi egymás után háromszor kaptunk kétharmados felhatalmazást. Egy olyan választási rendszerben, ahol mindenkinek egyenlő súlyú szavazata van, függetlenül a lakóhelyétől.”

Szijjártó Péter így zárja az üzenetét:

„Demokráciát és sajtószabadságot féltő NGO-k, ébresztő!”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt