Újraindult az előválasztás

POLITIKA
2021 szeptember 20., 07:29
comments 6

Hátfőn reggel 7-kor újraindult az előválasztás a hétvégi kalamajka után. Szombaton, nem sokkal az indulás után ugyanis túlterheltség miatt leállt az előválasztás informatikai rendszere. Először úgy tűnt, csak sokan akartak szavazni, és néhány óra alatt helyreállítható a hiba, később viszont már terheléses támadásról beszéltek a szervezők, és kiderült, a rendszer talpra állítása és védelmének erősítése a tervezettnél több időt vesz majd igénybe.

Hétfőn reggel fennakadások nélkül el is indult az előválasztás.

photo_camera Fotó: Halász Júlia

Szombaton délután az előválasztáson szereplő ellenzéki pártok vezetői közös közleményben ítélték el a támadást, és úgy fogalmaztak, hogy nyilvánvaló legyen: a Fideszt és a kormányt sejtik mögötte. „A hatalom emberei megijedtek attól, hogy az emberek szombat reggel tömegesen akarják kinyilvánítani a véleményüket az Előválasztáson, tömegesen kívánnak hitet tenni a változás mellett” - írták.

photo_camera Fotó: Halász Júlia

A Fidesz erre vasárnap válaszolt egy egymondatos közleményben, ami így hangzott:

„Saját bénázásukat ne kenjék másra!”

A szavazás módjáról, helyéről és a jelöltekről az elovalasztas2021.hu oldalon lehet tájékozódni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.