Annyian szerettek volna szavazni az előválasztáson online, hogy nem győzték az operátorok

POLITIKA
2021 szeptember 21., 10:07
comments 19

„Folyamatosan bővítik az operátorok számát, érdemes később próbálkozni” - üzente az ellenzéki előválasztás technikai lebonyolításáért felelős aHang kampányigazgatója azoknak, akik sikertelenül próbálkoztak az online szavazással. Több olvasónk is jelezte, hiába próbálkoznak időpontfoglalással, a rendszer egyetlen szabad helyet sem ajánl fel egészen az előválasztás első fordulójának végéig. Mivel a korábban vártnál is nagyobb volt az érdeklődés hétfőn, az operátorok egyszerűen nem győzték a munkát, az első nap közel ötezer szavazót tudtak feldolgozni, magyarázta a fennakadást Hajdu Gergő. Tájékoztatása szerint nagyságrendileg 80 ezren jelezték, hogy interneten keresztül vennének részt az előválasztáson.

A hatalmas igényt látva keddre jelentősen növelték az operatárok számát, így várhatóan napi 8-9 ezer előválasztó kezelésére lesz elég kapacitás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.