Dobrev Klára fölényesen vezet az előválasztáson a szegedi DK-elnök szerint

POLITIKA
2021 szeptember 23., 12:25
comments 54
photo_camera Fotó: botost/444.hu

Binszki József, a Demokratikus Koalíció szegedi elnöke és képviselőjelöltje azt mondta: információi szerint Dobrev Klára nagy fölénnyel vezet az ellenzéki előválasztáson.

Binszki csütörtöki sajtótájékoztatóján a szegeder.hu beszámolója szerint arról beszélt:

esélyesnek tartja, hogy nem is lesz második forduló, mert Dobrev Klára már az első fordulóban megszerzi a szavazatok több mint 50 százalékát.

Az előválasztás szabályai szerint ha valamelyik miniszterelnök-jelölt az első fordulóban ennyi szavazatot szerez, akkor megnyeri az előválasztást. Ha senkinek sincs meg egyedül a többség, akkor második forduló következik az első három helyezett részvételével.

Binszki szerint már látszik, hogy Dobrev lesz a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Hivatalos számok még nincsenek, így kérdés, Binszki mire alapozza mindezt. A tájékoztatón azt mondta, „nagyjából tudjuk, hogy mi az emberek akarata”.

Gyurcsány Ferenc szerdai Facebook-posztjában úgy fogalmazott: „Klári iszonyatosat megy”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.