Főleg oltatlan, idős betegek kerülnek kórházba koronavírussal

járvány
2021 szeptember 23., 08:21
comments 2

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa csütörtökön az M1-en beszélt a koronavírus-járvány legfrissebb fejleményeiről.

"Kétségtelen hogy már a negyedik hullámban vagyunk, de egyelőre nem lehet tudni, hogy lassan vagy robbanásszerűen emelkednek majd az esetszámok" - mondta. A jelenleg terjedő delta variáns sokkal veszélyesebb, mint a korábbiak, "az eddig mutációkkal egy ember általában 3-4 másikat fertőzött meg, a delta esetén 7-8 is lehet ez a szám".

Szlávik János olt.
photo_camera Szlávik János olt. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A jelenleg kórházban kezelt betegek nagy része olyan idős ember, aki nem oltatta be magát. Szlávik szerint nagyon fontos az oltatlanok meggyőzése, hogy adassák be maguknak a vakcinát. A gyerekek oltása is kulcsfontosságú a járvány terjedésének megfékezéséhez. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.