Túl a csúcson

reggel 4
2021 szeptember 24., 05:49

Jó reggelt! Kellemes koraőszi idő lesz ma.

4 legfontosabb hírünk épp

ELŐVÁLASZTÁS

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Indulása óta minden nap több mint 60 ezer ember adta le a szavazatát az ellenzéki előválasztáson, a csütörtök reggeli állás szerint összesen már több mint kétszázezren szavaztak. Beindultak az óvatos és kevésbé óvatos találgatások is, hogy állhat a miniszterelnök-jelöltek versenye. De azért nem érdemes készpénznek venni a szegedi DK-elnök szavait, amikor a sajtónak azt nyilatkozza, Dobrev Klára fölényesen vezet az előválasztáson, úgyhogy szerinte második fordulóra nem is lesz szükség. Hivatalos részeredmények ugyanis nincsenek, az előválasztás egy hete alatt leadott összes szavazatot egyszerre számolják majd össze az urnazárás után, addig minden ilyen mondás maximum becslés lehet.

A győri központú Győr-Moson-Sopron 1-es, és a tatabányai központú Komárom-Esztergom 1-es választókörzetben élőknek még segíthetnek a döntésben a Partizán csütörtök este rendezett előválasztási vitái. Zugló után Győrben is egyedül állt ki a körzetben induló egyik (momentumos) jelölt, ugyanis ellenfele, a DK-s Jancsó Zita távol maradt az eseménytől. A magával vitázó Rehó Tibor beszélt arról, milyen változások történtek, vagy inkább nem történtek meg a Borkai-botrány és a város pénzeit megcsapoló vállalkozói körök visszásságainak felszínre kerülése óta. És arról is szó esett, milyen kihívások elé állítja az az autóipartól függő várost a robbanómotorok várható visszaszorulása. El lehet-e kerülni a hanyatlást, és ha igen, hogyan? A teljes vita rövid videós összefoglalója először a Reggel 4-ben:

link Forrás

Ha e-mailben olvasod a hírlevelet, a videót erre a linkre kattintva érheted el.

A tatai Öreg-tónál tervezett hotelépítés az elmúlt évek egyik legerőteljesebb civil ellenállását hozta el Komárom-Esztergom megyében, így a tatabányai előválasztási vitának is ez volt az egyik fő témája. Mit gondolnak az előválasztás jelöltjei, hogyan lehetne meghiúsítani az általuk környezetpusztítónak tartott beruházást? Várható ellenfelük a fideszes Bencsik János többször is szembe ment pártja irányvonalával, mennyiben valós ez és ők hogyan képviselnék jobban a körzet lakóit? A vita végén a korábbiakhoz képest példátlan módon az MSZP-P jelöltje, Gurmai Zita a záróbeszédében szállt bele riválisába, a DK-s Konczer Erikbe. A teljes vita összefoglalója:

link Forrás

Ha e-mailben olvasod a hírlevelet, a videót erre a linkre kattintva érheted el.

Már csak két vitanap maradt hátra a Partizán előválasztási vitasorozatából. Pénteken Baranya megyében a Pécset jelentő Baranya 1-es és 2-es körzetekben rendeznek vitákat:

  • Baranya 1 – Pécs: Mellár Tamás (Párbeszéd) vs Nemes Balázs (Momentum) - 17 óra

  • Baranya 2 – Pécs: Keresztes László Lóránt (LMP) vs. Szakács László (DK) - 19 óra

Szombaton pedig Miskolc két választókörzete zárja a három hetes országos vitamaratont.

Pénteken sor kerül a második televíziós miniszterelnök-jelölti vitára is. Az előzetesen közzétett szabályok alapján az RTL stúdiójában rendezett összecsapáson ráadásul több tere lesz a szócsatáknak a jelöltek között, mint az előző alkalommal volt.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.