Razzia közben lelőttek egy férfit a fehérorosz biztonsági erők

szeptember 28., kedd 20:00

Agyonlőttek egy férfit razzia közben a fehérorosz biztonsági erők egy minszki tömbházban kedden, közölte a KGB biztonsági szolgálat. A közlemény szerint a férfi tüzet nyitott a biztonsági erők tagjaira, akik közül az egyik szintén meghalt. A Reuters nem tudta hiteles forrásból ellenőrizni sem a közleményt, sem az incidensről a fehérorosz televízióban bemutatott videofelvételt.

A BelTA fehérorosz állami hírügynökség egy parlamenti képviselőre hivatkozva azt jelentette, hogy a férfi kapcsolatban állt az ellenzéki mozgalommal. Az Aljakszandr Lukasenka elnökhöz hű erők kíméletlenül lépnek fel a tavaly augusztusi, erősen vitatott tisztaságú elnökválasztást követő tiltakozó mozgalom résztvevőivel szemben. Többek között razziákat tartanak olyan háztömbökben, ahol feltételezik, hogy ellenzéki aktivisták bujkálnak.

Az 1994 óta hatalmon lévő Lukasenka elutasította az ellenzék felszólítását, hogy mondjon le, és tartsanak új választásokat, a tiltakozókat pedig erőszakos lázadást szító bűnözőknek nevezte. A KBG szerint a lelőtt férfi „terrorista” volt. A fehérorosz hatóságok rendszerint ezt a kifejezést használják a tiltakozók megnevezésére. (Reuters/MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt