Újra be kellett vezetni az éjszakai kijárási tilalmat Temesváron

járvány
2021 szeptember 28., 14:10

Temesváron életbe lép az egész heti éjszakai kijárási tilalom, mivel a városban a fertőzöttségi ráta elérte a 7,5 ezrelékes küszöbértéket, aminél az éttermeket, kávézókat, edzőtermeket bezárják, és csak a házhoz szállítás engedélyezett a vállalkozások számára, írja a Transindex.

Az oltottaknak annyi könnyítés jár, hogy este 8 óra után igazolás nélkül is elhagyhatják otthonukat. A döntést a következő órákban hagyják jóvá.

Romániában az elmúlt 24 órában 11 049 új koronavírusos fertőzöttet diagnosztizáltak. Ez a legnagyobb napi esetszám a járvány megjelenése óta. A fertőzésnek tulajdonított halálos áldozatok napi száma is megközelíti a csúcsértéket. Az elmúlt 24 órában 208-an haltak meg a járvány következtében.

A járvány a legnagyobb ütemben Bukarestben és a fővárost körülvevő Ilfov megyében terjed. Utóbbi területen immár a hatot is meghaladta az elmúlt tizennégy nap alatt jegyzett új esetek ezer lakosra jutó száma. Hathoz közelít az érték Bukarestben és Temes megyében is. A székelyföldi megyék továbbra is a legkevésbé fertőzöttek közé tartoznak: Hargita megyében 1,11, Kovásznában 1,24, Marosban 1,51 a fertőzöttségi ráta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.