Visszavonult Baji Balázs

sport
2021 szeptember 28., 20:18
comments 1

Befejezi a pályafutását Baji Balázs, a magyar atlétika első világbajnoki érmes futója. A gátfutó 32 évesen vonul vissza.

photo_camera Baji 2017-ben a világbajnoki bronzzal Fotó: ADRIAN DENNIS/AFP

18-szoros magyar bajnok, magyar csúcstartó, 2016-ban Európa-bajnokságon ezüstöt, 2017-ben világbajnokságon bronzérmet nyert, ebben az évben az év férfi sportolójának választották. A 2012-es és a 2016-os olimpián is részt vett.

2019-ben súlyos sérülés szenvedett, kétszer is műtötték, a csúcsformáját ezután már nem nyerte vissza. A tokiói olimpiáról is lemaradt.

„Bárki bármit mond, minden profi sportolónak nehéz meghoznia a döntést, hogy visszavonul, még akkor is, ha kényszerből születik. Úgy érzem, tudtam volna még küzdeni, ám az egészségem és a jövőm érdekében az a helyes döntés, hogy abbahagyom a versenyzést. Biztosan lesznek álmatlan éjszakáim, amikor meg fogom kérdőjelezni, de akármennyire nehéz és fájdalmas, most ez a logikus. Rendkívül hálás vagyok klubomnak, a Budapesti Honvédnak, nevelőegyesületemnek, a Békéscsabai Atlétikai Clubnak és persze a Magyar Atlétikai Szövetségnek, hogy mindvégig mellettem álltak. Hálás vagyok minden egyes pillanatért, és igyekszem a szép pillanatokra emlékezni, mert azokból szerencsére sokkal több van” – nyilatkozta Baji a Nemzeti Sportnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.