Az állami hírügynökség napok után hajlandó volt tudomást venni 630 ezer magyar politikai véleménynyilvánításáról

POLITIKA
2021 október 01., 04:34
comments 4
photo_camera Szavazatszámlálás, Előválasztás 2021 Fotó: ERDOS LASZLO/ELMEDIA

Dobrev Klára nyerte meg a baloldali előválasztás miniszterelnök-jelölti versenyét - számolt be rövid híradásában péntek hajnalban az MTI, a magyar állami hírügynökség, ami eddig gyakorlatilag alig adott hírt az ellenzéki pártok előválasztásáról.

A rövid hír arról tájékoztatja az olvasókat, hogy a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közösen indul a 2022-es országgyűlési választáson, és az elmúlt héten közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet és egyéni képviselőjelölteket választottak. Összesen 633 811-en szavaztak, és a DK-s Dobrev Klár győzött a miniszterelnök-jelöltek versenyében 214 319 szavazattal, ami a voksok 34,76 százalékának felel meg.

Karácsony Gergely, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP jelöltje 168 396 szavazattal, 27,31 százalékkal lett második, 123 453 szavazattal, azaz 20 százalékkal Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje lett a harmadik. A jobbikos Jakab Péter és a momentumos Fekete-Győr András nem jutott be a második körbe.

Az MTI eddig gyakorlatilag csak néhány sorban számolt be arról, hogy több százezer magyar állampolgár kinyilvánította politikai véleményét. Az elmúlt napokban a témában Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető, valamint Székely Sándor független képviselő és a Volner Párt közleményét adták csak közre.

A teljes igazsághoz azért hozzátartozik, hogy az M1 híradójában volt szó az eseményről, és elhangzott, hogy az előválasztáson valójában mindegy ki nyer, mert Gyurcsány.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt