Márki-Zay utolérte Fekete-Győrt az online szavazáson

POLITIKA
2021 október 01., 12:13
comments 1

A részletes előválasztási eredmények ismeretében már azt is meg tudjuk ítélni, mennyien jártak jól az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek az online szavazás lehetőségével.

A legtöbben arra számítottak, hogy ez elsősorban a fiatalok körében népszerű Momentumnak fog kedvezni, az idősebb szavazótáborral rendelkező, személyes mozgósításban erős DK-nak pedig nem. Az adatokból kiderül, hogy

Márki-Zay Péter utolérte Fekete-Győr Andrást az interneten, ők ketten támaszkodtak legnagyobb mértékben az online szavazatokra.A Momentum jelöltjének szavazatai 32 százalékban az interneten érkeztek, Márki-Zaynál ugyanez 31 százalék. A további sorrend: Karácsony Gergely (24 százalék), Jakab Péter (19 százalék), Dobrev Klára (9 százalék).

link Forrás

Az összes online szavazat túlnyomó többségét Karácsony Gergely (34 százalék) és Márki-Zay Péter (32 százalék) kapta.Ez felülmúlja mindkettejük országos eredményét. Ugyanez igaz Fekete-Győr Andrásra is, aki ettől függetlenül online szavazásban is az utolsó helyen végzett. Az internetes voksok 5 százalékát kapta, szemben az összesítésben elért 3 százalékával.

Dobrev Klára az összes internetes szavazat 16 százalékát kapta, miközben 34 százalékkal győzni tudott a miniszterelnök-jelöltek versenyében. Jakabra érkezett az online szavazatok 13 százaléka, ez nem sokkal marad el a 14 százalékos, összesített eredményétől.

Összefoglaló ábrák az előválasztás eredményéről itt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.