Alex Jonesnak megint nem sikerült bizonyítania, hogy a Sandy Hook iskolai mészárlás kamu lett volna

külföld
2021 október 02., 11:03
comments 4
Alex Jones, az Infowars műsorvezetője ezen a felvételen éppen békajelmezben illusztrálja elméletét, hogy az amerikai szövetségi kormány olyan vegyszerekkel szennyezi a vizeket, amitől a békák homoszexuálissá válnak.
photo_camera Alex Jones, az Infowars műsorvezetője ezen a felvételen éppen békajelmezben illusztrálja elméletét, hogy az amerikai szövetségi kormány olyan vegyszerekkel szennyezi a vizeket, amitől a békák homoszexuálissá válnak.

Alex Jones, a közismert összeesküvéselmélet-rajongó futóbolond újabb pert bukott el a 2012-es, 27 halálos áldozatot követelő Sandy Hook iskolai mészárlás áldozatainak szüleivel szemben. Jones indokolatlanul népszerű rádióműsorában évek óta hangoztatja tézisét, miszerint a mészárlás "teljes kamu", "gigantikus hoax", amit a fegyverellenes lobbi szervezett, az ügyben eljáró texasi bíró értékelése szerint képtelen volt bármilyen jogi irattal vagy bizonyítékkal alátámasztani elméletét, így nem is tehetett mást, minthogy a felperes szülők javára ítéljen. Ebben az eljárásban két hatéves áldozat, Noah Pozner és Jesse Lewis szülei perelték Jonest.

A bíró döntése alapján Jonesnak egy egyelőre meg nem határozott összegú kártérítést kell fizetnie a két áldozat szüleinek.

Jones és ügyvédje "megdöbbentőnek" tartják az ítéletet, a szólásszabadságuk korlátozásaként értékelik azt, hogy nem állíthatnak valótlanságokat mindenféle bizonyíték nélkül. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.