Fekete-Győr András elképesztőnek tartja, hogy Jakab Péter Dobrev Klárát próbálja győzelemre segíteni

POLITIKA
2021 október 02., 14:18
comments 10

Fekete-Győr András nem ért egyet Jakab Péterrel abban, hogy ha az előválasztás második fordulójába jutott két jelölt, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter szövetséget köt, „csökken a kormányváltás esélye”.

Fekete-Győr András az RTL ellenzéki miniszterelnök-jelölti vitáján.
photo_camera Fekete-Győr András az RTL ellenzéki miniszterelnök-jelölti vitáján. Fotó: botost/444.hu

Jakabnak lehet, hogy nem tetszik ez a szövetség, a Momentum elnöke viszont azt írta Facebook oldalán:

„Aki tisztában van a magyar társadalom realitásaival, az pontosan tudja, hogy Dobrev Klárával van messze a legkevesebb esélyünk legyőzni a Fideszt és egy új Magyarországot felépíteni.”

Fekete-Győr szerint Karácsony azzal, hogy nem a gyűlöletre és a megosztásra építette a politikáját, képes arra, hogy nagyon sok olyan középen álló szavazót megszólítson, aki tart attól, hogy 2022 után is folytatódna a polgárháborús közhangulat, Márki-Zay jelölése pedig sok kiábrándult szavazót biztosítana arról, hogy a Fidesz áljobboldalisága helyett végre a jobboldali értékek valódi képviseletet kapnak a jövő kormánykoalíciójában.

„Biztos vagyok benne, hogy a Jobbik szavazói most elképedve nézik, hogy a DK és a Jobbik fél éve született barátsága abban csúcsosodik ki, hogy Jakab Péter éppen győzelemhez próbálja segíteni Dobrev Klárát” - írta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.