Mussolini unokája kapta a legtöbb szavazatot Rómában

október 7., csütörtök 4:45
5

A hétvégén tartott önkormányzati választáson a legtöbb preferencia-szavazatot Rachele Mussolini kapta. A helyi rendszerben az egyes pártok listáiról konkrét jelölteket választhatnak az emberek, és e versenyben állt élre az ifjú Mussolini, aki az Olasz Testvérek nevű párt jelöltjeként indult, hogy megtartsa tagságát a várost irányító közgyűlésben.

Ez az a párt, ami jelenleg a második legnépszerűbb Olaszországban, és az elmúlt évben Orbán Viktor és a Fidesz is nagyon keresi az együttműködés lehetőségét vezetőjükkel, miután megelőzték a Matteo Salvini vezette Ligát, a magyar kormánypárt eddigi fő olasz szövetségesét. A viszony annyira elmélyült, hogy Orbán Viktor a nyári német-magyar Eb-meccs helyett az Olasz Testvérek elnökével, Giorgia Melonival vacsorázott, és amikor legutóbb a horvátországi üdülését megszakítva Rómába ment, hogy a katolikus politikusok konferenciáján kálvinistaként tiszteletét tegye, szintén talált egy kis időt arra, hogy Melonival beszélgessen és fotózkodjon.

Az Olasz Testvérek polgármester-jelöltje nyerte a választás első fordulóját Rómában, és az már biztos, hogy nem jut a második fordulóba az eddigi polgármester, Virginia Raggi, az Öt Csillag Mozgalom politikusa.

Rachele Mussolini Fotó: ANDREA RONCHINI/NurPhoto via AFP

Rachele Mussolini azt állította a választás után, hogy nem a neve, hanem a programja, eddigi munkája miatt kaphatott ilyen sok szavazatot - amikor városi politizálásra adta a fejét öt éve, akkor még 10 százalékát sem kapta a mostani preferencia-szavazatainak.

Rachele az Olaszországot 1922 és 1943 között vezető Benito Mussolini fasiszta diktátor második felesége (és saját nagymamája) után kapta a keresztnevét. Édesapja, Romano Mussolini, sikeres jazz zongorista volt, aki egy ma már nem létező újfasiszta párt himnuszát is szerezte, és akinek első felesége Sophia Loren húga volt. Abból a házasságból született Alessandra Mussolini, Rachele nővére, aki sokáig az Európai Parlament képviselője volt. Rachele édesanyja Carla Maria Puccini, színésznő, aki főleg tévéjátékokban játszott.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt